İran'da direniş büyüyor

Doğu Kürdistan ve İran’da direniş büyürken, Zahidan’da İran güçleri bir kez daha eylemcileri katletti.

Sine, Urmiye, Kirmaşan, Qesiri Şirin, Seqiz, Meriwan, Mahabad, Bokan, Serpêlê, Zehaw, Miyandiwa ve Brucirdi Loristan kentlerinde protestolar dün 45. gününde devam etti.  

Sine’nin birçok mahallesinde gençler ateş yakarak yolları trafiğe kapattı. 
Sine’de Efşin Mirweti adlı gencin İran güçleri tarafından yaralı olarak gözaltına alınarak katledildiği haberinin paylaşılmasının ardından çok sayıda Sineli, hastane önünde toplandı. Hastane önündeki halk ile İran güçleri arasında şiddetli çatışma çıktı.

Bu arada Sine Üniversitesi öğrencilerinin evlerine baskın yapıldığı ve en az 8 öğrencinin yaralandığı belirtildi.

3 KİŞİ DAHA KATLEDİLDİ

İran genelinde geçen Cuma olduğu gibi bu Cuma da binlerce insan sokaklara çıktı. Zahidan şehrinde İran protestoculara doğrudan ateş açtı; 2’si çocuk 3 kişi katledilirken, 45 kişi yaralandı.  

Tahran, Erak, Tonkabon, Amul, Babol, Serawan ve Êranşar’da da protestolar yapıldı.

  İran İnsan Hakları Örgütü’nün verilerine göre, Doğu Kürdistan ve İran’daki halk devriminde 34’ü çocuk olmak üzere 253 kişi katledildi.  

İran İtlaat Bakanlığı dün bir açıklama yaparak, devam eden protestolarda CIA, MOSSAD gibi örgütlerin parmağı olduğunu ve devam eden halk devrimini bu örgütlerin planı olarak değerlendirdiklerini belirtmişti. Ayrıca Twitter gibi birçok sanal medya şirketi ve uluslararası medya kuruluşlarını belge sunmadan bu plana dahil olmakla suçlamıştı.