İşgal ve ihanete karşı Kürt halkıyla dayanışma çağrısı

Başûrê Kurdistan’da yürütülen kirli savaşın, inkar ve imha politikasının Türkiye halklarını da etkilediğine işaret edilen protesto eyleminde savaş politikalarına karşı Kürt halkıyla dayanışma çağrısı yapıldı.

İŞGAL SALDIRILARI İZMİR'DE PROTESTO EDİLDİ

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ege Bölge Temsilciliği, Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), işgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik saldırılarını Eski Sümerbank önünde yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti. Açıklamada, Kürtçe ve Türkçe yazılı "İşgale ve ihanete hayır" yazılı pankart açılarak, "Savaşa hayır barış hemen şimdi" ve "Bimre Xiyanet, Bijî Azadî" sloganları atıldı.

KDP İHANET İÇİNDEDİR

Örgütler adına açıklamayı DEM Parti İzmir İl Eşbaşkanı Vezan Karabulut yaptı. Türk devletinin Başûr’da işgal ettiği toprakların Kürt halkının ve birlikte yaşadığı halkların toprakları olduğunu belirten Karabulut, “Halkın evleri bombalanırken, köyler yakılıp yıkılırken, boşaltılırken, bir coğrafya işgal edilirken buna karşı sessiz kalan ve işgalin parçası haline gelen KDP yönetiminin tutumunu da asla kabul etmiyoruz” diyerek tepki gösterdi. KDP’nin Kürt halkına hesabını veremeyeceği bir sürecin örgütleyici gücü olduğunu vurgulayan Karabulut, “Büyük bedellerle kazanılmış Güney Kurdistan topraklarını, küçük çıkarları uğruna heba etmiştir" ifadelerini kullandı.  

Kürt’ün ulusal demokratik çıkarlarına aykırı olan KDP yönetiminin bu gerici siyasetinin hiçbir vadede toplumsal bir karşılığı olmayacağını aktaran Karabulut, "Kurdistan halkları toprağını işgale açanları yurtsever olarak değil, sömürgeciliğin yerli işbirlikçileri olarak hatırlayacaktır. KDP'nin içinde bulunduğu durum gerçek anlamda bir ihanettir. KDP’ye çağrımızdır; Kürt halkının onurlu mücadelesi birkaç ailenin veya ana akım sistem siyasetinin güdümüne girmeyecektir. Her zaman olduğu gibi bugün de halkın çıkarları ve temel değerler üzerinden yürümeye devam edecektir" dedi.

'SAVAŞA DUR DEMEK TÜM HALKLARIN SORUMLULUĞUDUR'

Yürütülen kirli savaş, imha ve inkar politikasının sadece Kürt halkını değil, Türkiye halklarını etkilediğini ifade eden Karabulut, "Türkiye halkları da tarihinin en büyük siyasi, ekonomik ve doğa talanıyla karşı karşıya kalmıştır. Kürt meselesi çözülmeden bu sorunların Türkiye’de aşılacağını sananlar tarihi bir yanılgı içerisindeler. Bu savaşın en çok da Türkiye toplumunu etkilediğimi ve etkilemeye devam edeceğini biliyoruz. Buna dur demek tüm halkların sorumluluğudur. Toplumun barış dilini kurmaya ihtiyacı vardır. Başta Türkiye’deki tüm devrimci, sosyalist, demokratları aydın ve sanatçıları olmak üzere tüm halkları bu savaş politikalarına karşı Kürt halkıyla dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz" çağrısı yaptı.