İsrail saldırıları 356 kişinin ölümüyle sonuçlandı

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında 24'ü çocuk, 42'si kadın olmak üzere 356 kişinin öldüğünü, bin 246 kişinin yaralandığını bildirdi.

Lübnanlı yetkililer, Pazartesi günü Lübnan'a yönelik İsrail saldırılarında 60'tan fazla kadın ve çocuk da dahil olmak üzere 350'den fazla kişinin öldüğünü ve bunun 2006 İsrail-Hizbullah savaşından bu yana en ölümcül saldırı olduğunu bildirdi.

İsrail ordusu, güney ve doğu Lübnan sakinlerini Hizbullah'a karşı genişleyen hava saldırısı öncesinde tahliye etmeleri konusunda uyardı.

Binlerce Lübnanlı güneye göç ederken, güneydeki liman kenti Sayda'dan çıkan ana otoyol, Beyrut'a doğru giden araçlarla tıkandı ve 2006'dan bu yana en büyük göç dalgası yaşandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 24'ü çocuk, 42'si kadın olmak üzere 356 kişinin öldüğünü, bin 246 kişinin yaralandığını bildirdi.

Yaşamını yitirenlerin sayısı, 2020 yılında Beyrut'taki yıkıcı liman patlamasında yaşanan ve bir depoda saklanan yüzlerce ton amonyum nitratın patlaması sonucu en az 218 kişinin ölümüne, 6 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açan ölü sayısını fazlasıyla geçti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnanlı sivillere İsrail'in tahliye çağrılarına uymaları çağrısında bulunarak, "Bu uyarıyı ciddiye alın" dedi.