İstanbul Üniversitesi’nde polis destekli faşist saldırı-YENİLENDİ

İstanbul Üniversitesi’ndeki sosyalist ve yurtsever öğrencilere önce faşistler sonra polisler saldırdı. Çok sayıda öğrenci ters kelepçelenerek işkenceyle gözaltına alındı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde bugün öğle saatlerinde bir grup faşist, öğrencilere saldırdı. Saldırıya uğrayan öğrenciler, kendilerini savunmaya çalışırken, polisler tarafından ablukaya alındı. Polisin müdahale etmediği ırkçı grup, bu esnada birtakım sert cisimleri öğrencilere atmaya devam etti.
İlayda isimli öğrenci sert bir cismin kafasına denk gelmesiyle yaralandı.

Saldırıyı protesto etmek için açıklama yapmak üzere sloganlar eşliğinde üniversitenin ana kapısına yürüyen öğrencilere polis saldırdı. Çok sayıda öğrenci işkenceyle gözaltına alınırken, basın çalışanları da darp edilerek alandan zorla uzaklaştırıldı.

Arkadaşlarının yere yatırılıp ters kelepçeyle gözaltına alınmasını engellemeye çalışan öğrenciler de polis tarafından saldırıya uğradı. Tüm engellemelere tekrar bir araya gelen öğrenciler, “Beyazıt faşizme mezar olacak” mesajını verdi.

Saldırıya uğrayan öğrencilerden Eyüp Ok, "Polislerin tavrı her zaman faşistleri korumaktan yana. Birkaç kere daha bu tür saldırılarla karşılaştık. Her defasında polis, bu ırkçı gruba müdahale etmiyor. Polis faşist çetelerin yanında” dedi.