GÜNDEM 28 EYLÜL 2024

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kayıp yakınlarının Kürdistan ve Türkiye merkezlerinde gerçekleştirdiği etkinlikler takip edilecek.

- MLSA Eş Direktörü Veysel Ok, “Kürt sorunundaki tıkanıklığın sonucu olarak en çok Kürt medyası yasaklanıyor. Kürt sorunu, şiddetle baskılanmaya çalışıldıkça ilk hedef Kürt medyası oluyor” dedi.

- DEM Parti Milletvekili Gülderen Varlı, halkın değerlerine karşı politikalara karşı mücadele etmekten geri durmayacaklarını, gençleri politik zeminden uzaklaştırmak için uygulanan baskı, gözaltı ve şiddetin hiçbir zaman başarıya ulaşamayacağını belirtti.

- Şehit yoldaşı Axîn Mûş’un mücadelesini ve duruşunu anlatan gerilla Dîrok Sêrt, “Heval Axîn bir özgürlük savaşçısıydı. Tüm çabası Rêber Apo’yu doğru anlamak içindi” diye belirtti.

- Cinayetin bir numaralı sanığı, Narin’in amcası ve muhtar Salim Güran, Amed'in tefecilerinden biri olup, HÜDA PAR ve AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu ile yakın ilişkilere sahip. İddialara göre, Ensarioğlu’nu devreye sokarak soruşturmayı yönlendirdi.

- İki oğlunu KDP’nin saldırıları nedeniyle şehit veren Hemdiye Osman, özlemle çocuklarını anlatırken KDP için, “Türk devletine sırt verenler Kürt değildir, onlar yalnızca Kürt halkının düşmanıdır” ifadelerini kullandı.