İstanbul'da direniş selamlandı: Kobanê bizim geleceğimiz!

Dünya Kobanê Günü dolasıyla HDP İstanbul İl Örgütü’nde basın toplantısı düzenlendi.

1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla, “Özgür Kobanê, özgür dünya” şiarıyla HDP İstanbul İl Örgütü’nde basın toplantısı düzenlendi. HDP ve HDK bileşenlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, ilk sözü alan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cengiz Çiçek, Türk devletinin Kobanê ‘ye yönelik saldırılarını kınadı.

‘KOBANÊ'DE EVRENSEL DEĞERLER SAVUNULDU'

Tarihi direnişinin 5’inci yılına giren Kobanê’nin AKP ve MHP faşizminin saldırılarıyla karşı karşıya olduğunu hatırlatan Çiçek, "Yaşanan direniş sadece o bölgede yaşayan farklı kimliklerin vatan savunması değildi. Aynı zamanda ilerici insanlığı ve evrensel bütün değerlerin savunuculuğuydu” dedi.

'IŞİD'E BÜTÜN DÜNYADA KAYBETTİRİLDİ'

Kobanê direnişinin 21. yüzyılın Stalingrad’ı olduğunu kaydeden Çiçek, “Stalingrad direnişi Hitler faşizmini tarihin çöpüne itti ve faşizmin karanlığının dünyaya egemen olmasını engelledi. Kobanê direnişinde de bütün insanlık için tehlike arz eden IŞİD, barbarlığını sadece Ortadoğu’da değil bütün dünyada kaybetti” diye konuştu.

DBP İstanbul İl Başkanı Ali Rıza Bilgili de, Ortadoğu'da Kürt halkının demokratik mücadelesiyle Kobanê direnişinin büyüdüğünü dile getirerek, "Bu direnişe saldırmak buradaki halkları bastırmaktır aynı zamanda. Ama biz kazanacağız, biz sadece toprak değil, demokratik ölçüler içinde herkesin kendini var etme mücadelesi veriyoruz. Baskı ve zulme karşı bizim mücadelemiz kazanacak" diye konuştu.

'KOBANÊ BİZİM GELECEĞİMİZ'

HDK Yürütme Kurulu Üyesi Sedat Şenoğlu ise "Kobanê bizim geçmişimiz değil, o bizim geleceğimiz." ifadesini kullandı.

Açıklamayı okuyan HDP İstanbul İl Kadın Sözcüsü Aysun Çeper, "Bu karanlık güç, 2014 yılının sonbaharında Kobanê’de Kürt halkının ve onların dostlarının direnişine çarptı. IŞİD’in tank, top ve her türlü ağır silahına karşı, Kobanê halkı bedenini iradesi ile bütünleştirerek amansız bir direnişe tutuştu. Dünyadaki tüm demokrasi ve özgürlük yanlısı kesimler, Kürtlerin Kobanê direnişini önünde saygıyla eğildi” dedi.

‘Kobanê düştü düşecek’ diyenlerin direniş iradesi karşısında heveslerinin kursaklarında kaldığını söyleyen Çeper, şunları da söyledi: "Karanlığa ve gericiliğe karşı özgürlüğün ve aydınlığın zaferini simgeleyen Kobanê Direnişi, Kürt halkının insanlık değerleri için büyük bedeller ödediği bir savaş olarak tarihe geçmiştir."