İstanbul’da en az 10 kişi gözaltına alındı

İstanbul ve ilçelerinde aralarında gazeteci, siyasetçi ve sivil toplum örgütü üyelerinin olduğu en az 10 kişi gözaltına alındı.

Türk polisi sabah saatlerinde İstanbul ve ilçelerinde yapılan ev baskınları gerçekleştirdi. Baskınlarda Halkların Demokratik Partisi (HDP) üye ve yöneticileri, gazeteciler ve sivil toplum örgütü üyeleri hedef alındı.

Esenyurt’ta 9 kişi gözaltına alındı. Bunlar arasında Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (MATUHAYDER) Eşbaşkanı Esin Çelik, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Gazete Şujin muhabiri Vildan Atmaca ve HDP üyeleri var.

Gazeteci Atmaca’nın, 2015 ve 2016 yıllarında yaptığı haberler gerekçesiyle hakkın açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan diğer isimler şöyle: HDP PM üyesi Çiçek Arıç, HDP Esenyurt ilçe yöneticileri Çayan Yılmaz, Murat Turgut, Taner Karataş, Metin Burukanlı, Abdullah Arınan, Kıyasattin Kurt ve Selami Yaman.

Gözaltına alınanlar hakkında 24 saat avukat görüş kısıtlılığı kararı alındı.

SON 48 SAATTE ONLARCA GÖZALTI

Bu baskınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası 15 Şubat komplosunun 23’üncü yıldönümüne denk geldi.

Son 48 saat içerisinde onlarca kişi gözaltına alındı. Amed’de pazartesi günü isimsiz ihbarlar gerekçe gösterilerek 27 kişi gözaltına alındı. Adana’da aynı gün 14 kişi gözaltına alınırken, Mersin’de 12 Şubat’tan yana 43 kişi, Şırnak’ta 14 Şubat’ta en az 6 kişi, Ağrı’da 6 kişi, Siirt’te 8 kişi, Batman’da 2 kişi, Manisa’da 4 kişi, İzmir’de 4 kişi ve Van’da bir hafta içerisinde en az 24 kişi gözaltına alındı.