İstanbul’da işçi ve emekçiler ‘iş güvencesi’ için yürüdü

İşçi Emekçi Birliği, Kartal Meydanı’nda "Artık Yeter, İşçi Emeğimiz ve Haklarımız için Emekçi Mitingi” düzenleyerek, iş güvencesi talep etti.

Kartal Meydanı’nda düzenlenen mitingde, Bartın katliamını kınayan sloganlar atıldı.

Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ve HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol ile sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcisinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Başak Metro Durağı’nda bir araya gelen kitle, kortejler halinde sloganlarla miting alanına yürüdü.

Miting Tertip Komitesi adına açıklama yapan Ayşe Uyan, madenlerde, inşaatlarda ve fabrikalarda “kar” uğruna alınmayan önlemler nedeniyle iş cinayetlerinin yaşandığı tepkisinde bulundu.

Uyan, “Gerçeği yansıtmayan enflasyon ve işsizlik oranları ile bizleri oyalamaya çalışanlar, servetlerine servet katıyorlar. Örgütlenme hakkımız sermaye ve iktidar eliyle engelleniyor. Bu gidişata ‘dur’ diyenleri baskı ve zorbalıkla sindirmeye çalışıyorlar” dedi.

Talan, yolsuzluk ve hırsızlıkta sınır tanımayanların Kürt halkına yönelik saldırganlığını da arttırdığını belirten Uyan, sermaye sınıfı ve iktidarın büyük yıkımlara neden olduğunun altını çizdi.

Bartın faciasındaki madencilerin, kapitalistlerin “kar hırsıyla” öldürüldüğünü söyleyen Uyan, şunları ifade etti:  “Fabrikalardan mahallelere, her yerde komitelerimizi, birliklerimizi, meclislerimizi kurmak, mücadeleyi örgütlemek bugünün en acil ihtiyacıdır. Geleceğimizi kazanmak, işçi ve emekçilerin taban birliğine, inisiyatifine dayalı mücadelesiyle mümkündür.”

Mitingde EFT işçileri, ev işçileri, İBB işçileri, inşaat işçileri, Koç Üniversitesi işçileri, Lila Kağıt işçileri, özel sektör öğretmenleri, Sinbo ve Sony işçileri, Şok Market işçileri, taşeron belediye işçileri, Tay Tekstil işçileri, Yemek Sepeti işçileri, Tozkoparan halkı, gençlik örgütleri, İranlı kadınlar ve kadın örgütleri de söz alırken, adaletli, güvenceli iş talep edildi.

Açıklamaların ardından Grup Vardiya sahne aldı.