İstanbul’da işçiler keyfi 1 Mayıs yasağını tanımadı

İktidarın keyfi Taksim 1 Mayıs yasağına karşı İstanbul’un birçok kolundan yürüyüşe geçen işçiler, bağımsız sendikalar, sosyalist ve gençlik örgütlerine polis saldırdı.

İktidarın keyfi Taksim 1 Mayıs yasağını tanımayan işçiler, bağımız sendikalar, sosyalist ve gençlik örgütleri, “Taksim 1 Mayıs alanıdır” şiarıyla birçok koldan Taksim Meydanı'nı zorladı. İlk eylem Gençlik Komiteleri tarafından yapıldı.

Beşiktaş’ta bir araya gelen Gençlik Komiteleri “Bu düzeni bir yıkacağız” yazılı pankartla Taksim’e doğru yürüyüşe geçti. 

Sloganlar eşliğinde barikatlarını aşmaya çalışan gençlere polis saldırdı. Onlarca kişi işkenceyle gözaltına alındı.

İNŞAAT İŞÇİSİNDEN POLİSE TEPKİ: SENİN EVİNİ DE BEN YAPTIM!

Yürüyüşün ikinci adresi Mecidiyeköy oldu. Cevahir AVM önünde peş peşe yürüyüşe geçen İnşaat Bir-Sen , İnşaat-İş, Emeğin Gücü, KATAŞ-SEN, DİSK’e bağlı Enerji- Sen üye ve yöneticilerine polis saldırdı. Abluka altında alınarak darp edilen inşaat işçilerinden Mustafa Akyol, polise, “Niye vuruyorsun? Ben inşaat işçisiyim.  Senin evini ben yaptım, sana emir verenlerin oturduğu yeri de yasaklanan Taksim’i de yaptım” diye tepki gösterdi.

GAZETECİ BUSE SÖĞÜTLÜ GÖZALTINA ALINDI

Birleşik Mücadele Güçleri, bu yıl Şişli’den Taksim’e doğru yürüyüşe geçti. İktidarın savaş, sömürü ve baskı politikalarını protesto eden grubun önünü kesen polisler, yaklaşık 10 kişiyi işkenceyle gözaltına aldı. Halkevleri, Mücadele Birliği de Elmadağ’dan Taksim’e çıkmak isterken darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Gazeteci Buse Söğütlü de olduğu öğrenildi.

BAĞIMSIZ SENDİKALAR ‘1 MAYIS YASAKLANAMAZ’ SLOGANIYLA BARİKATLARI ZORLADI

Son eylem ise Beşiktaş’ta bağımız sendikalar tarafından yapıldı. “ Taksim işçiye yasaklanamaz”, “ Yaşasın 1 Mayıs” sloganlar eşliğinde çarşıdan Taksim’e doğru yürüyüşe geçen Umut-Sen, DGD-Sen, PTT-Sen, Bağımsız Emek-Sen’in üye ve yöneticilerinin polis ablukası altında alındı. Barikatları aşmak için dakikalarca direnen sendikacılar işkenceyle gözaltına alındı.

Tüm yasak, saldırı ve gözaltılara rağmen Taksim 1 Mayıs’ yasağını tanımayan işçiler, bağımsız sendikalar, sosyalist örgütler ve öğrenciler, kutlama alanı olarak Maltepe’yi gösteren iktidara, “1 Mayıs Taksim