İstanbul ve Kırklareli’deki gözaltılar için gizlilik kararı

İstanbul ve Kırklareli’de HDP ve HDK’yi hedef alan ve 20 kişinin gözaltına alındığı soruşturmaya gizlilik kararı getirildi. Gözaltındakilerin avukata erişimi de engellendi.

Sabah saatlerinde İstanbul ve Kırklareli’de düzenlenen ev baskınlarında Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile birçok sivil toplum örgütü yöneticisinin arlarında olduğu en az 20 kişi gözaltına alındı. Türk İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 26 farklı adrese baskın yapıldığını açıkladı.

Gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor. Türk yargısı hızlı bir şekilde soruşturmaya ilişkin “gizlilik” kararı alırken, gözaltındakilerin avukata erişimi de 24 saat sürekle kısıtlandı.

Gözaltına alınan bazı isimler şöyle: HDK Genel Meclis üyesi Umut Ezber, HDP PM üyesi Cengiz Topbaşlı, Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eş Genel Başkanı Kadriye Doğan, Kürt Araştırmaları Derneği Eşbaşkanı Eyüp Subaşı, HDP Pendik İlçe Eşbaşkanı Oya Aytekin, HDP İl Örgütü yöneticileri Çetin Aslanboğa ve Mesut Fırat, HDP Ataşehir İlçe Örgütü yöneticisi Halil Aksu, HDP Bakırköy İlçe Eşbaşkanı Gonca Yangöz ile Mehmet Akçiçek, Bülent Yıldırım, Zaynel Azadi, Fikriye Sarıgöl, Burcu Demir, Fethiye Kızmaz, Behiye Demir, Hüseyin Avras, Baran Sümbül, Oktay Okşal ve Behiye Duman.