İzmir Barosu Gencer davasında avukatlara saldırıyı kınadı

Onur Gencer'in yargılandığı duruşmada avukatlara yönelik saldırıya ilişkin açıklama yapan İzmir Barosu, avukatlara duruşma salonunu kapatan faşizmin tarihin çöplüğünde yerini alacağını belirtti.

İzmir Barosu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasına silahlı saldırıda bulunarak, Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer'in bugün Şakran Cezaevi Kampüsünde yargılandığı duruşmada avukatlara yönelik saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, duruşmaya katılan meslektaşlarının yetki belgeleri olmasına rağmen vekaletnameleri olmadığı gerekçesiyle duruşma salonuna alınmadığı anımsatılarak, "Mahkeme başkanının talimatıyla duruşma salonuna avukatların alınmasını önlemek için duruşma salonunun önünde jandarma tarafından barikatlar kurulmuştur. Duruşmaya girmek isteyen avukatlara biber gazı ve tazyikli su sıkılmıştır. Avukatların duruşmaya girmesinin sağlanması için görüşme yapmak isteyen Baro Başkanımız Av. Özkan Yücel’e izin verilmemiş, Yücel’in mahkeme heyeti ile görüşmesi engellenmiştir. Av. Özkan Yücel’e yakın mesafeden biber gazı sıkılmış ve darp edilmiştir" denildi.

‘YARGI ÖNÜNDE HESAPLAŞACAĞIZ'

Açıklamada, savunmanın onurlu temsilcisi olan avukatların bu karanlık anlayışın her zaman karşısında olacağı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "Giydikleri postal ya da cübbe fark etmeksizin iktidarın kuklası olan, zihinleri örümcek ağlarıyla kaplanmış bu kişiler, bir gün elbet yargılanacaktır. İşte o gün avukata yönelik şiddetin en ufak parçası olan jandarma, infaz koruma görevlisi ya da hakim fark etmeksizin hepsiyle yargı önünde hesaplaşacağız. Avukata duruşma salonunu kapatan faşizmin kolcuları da faşizm gibi tarihin çöplüğündeki yerini alacaktır."