İzmir'de Adalet Nöbeti: Direnişi büyütelim

İzmir'deki tutsak yakınlarının eyleminde direnişi büyütme mesajı verildi.

Hasta ve tahliyeleri engellenen tutsakların ailelerinin İzmir’de sürdürdüğü Adalet Nöbeti 42’nci gününde. Bugünkü eylemi Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü binasında sürdüren aileleri, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri ziyaret etti.

'ANNELER BASKI VE ZULME DİRENİYOR'

Ziyarette konuşan HDP Dikili İlçe Eşbaşkanı Zeliha Dağlı, annelerin eylemleriyle baskı ve zulme direndiklerini belirterek, "Bugün cezaevleri ölüm evlerine dönmüş durumda. Aysel Tuğluk ve diğer tutuklu kadın arkadaşlarımızın sağlık durumları iyi değil. Yıllarca cezaevinde tutuklu bulunan arkadaşlara ne tür zulümlerin yapıldığına şahit olduk. Mehmet Sevinç arkadaşımız bir şüphe içinde yaşamını yitirdi. Yaşanılan bu hak ihlallerinin araştırılması lazım" dedi.

'DİRENİŞİ BÜYÜTMEK SORUMLULUĞUMUZDUR'

HDK İzmir İl Eş Sözcüsü Mehmet Sabri Gül de şöyle dedi: "Talepler adaletin sağlanması barışın tesis edilmesidir. Bu topraklarda adaletin sağlanması için söylenecek söz kalmadı. Çünkü artık adalet, özgürlük ve barış gibi talepleri dillendirmek yasaklı hale getirildi. Buna karşı Urfa'da Şenyaşar, Dersim'de Doku, Amed, Van ve İzmir'de tutuklu yakınlarının adalet talebini yükseltmesi büyük bir direniştir. Bu direnişi büyütmek hepimizin sorumluluğundadır.”

'BİZİ VAZGEÇİREMEZLER'

Tutsak yakını Medine Kaymaz ise "PKK Lideri Abdullah Öcalan da her zaman barış elini uzattı. Ancak buna rağmen savaş dayatılıyor. Barışı kazanana kadar mücadelemiz sürecek. Devlet bunu çok iyi bilsin. Çocuklarımızı katletse, cezaevine atsa, topraklarımızdan bizi zorla çıkarsa da vazgeçmeyeceğiz. Çocuklarımızın talepleri kabul edilsin, zulüm bitsin" dedi.