İzmir’de Adalet Nöbeti: Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz!

İzmir’de tutsak yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti eyleminde bir kez daha hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması ve tecride son verilmesi istendi.

Hasta ve infazı yakılan tutuksak aileleri 130 gündür Adalet Nöbeti tutuyor.

İzmir Barosu önünde devam eden eylemde “Deng bide zindanan” ve “Hasta tutsaklara özgürlük” yazılı giyen tutsak yakınlarına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Foça İlçe Örgütü destek verdi.

Eylemde bir konuşma yapan tutsak yakını Hanım Sever, adalet isteyen avukatların, barış isteyen doktorların ve doğruyu yazan gazetecilerin gözaltına alındığını söyledi.

Sever, “Biz anneyiz yüreğimiz yanıyor. Çocuklarımızın üzerine bomba düşmesin diye buradayız. Gazeteciler mecburen bizi çekiyor. AKP’yi de CHP’yi de MHP’yi de kınıyorum. Neden doğruyu yazmıyorlar? Biz çocuklarımız, doktorlarımız, gazetecilerimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz. Hepsi bizim çocuklarımızdır, onların gözaltına alınmasını istemiyoruz. Biz barışın İmralı’da sağlanacağını biliyoruz. Biz barış olana, çocuklarımız ve İmralı üzerindeki tecrit kaldırılmana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

HDP Foça İlçe Eşbaşkanı Mukaddes Işık, tutsakların suçlu olmadığı halde cezaevlerinde yıllarını tükettiğini ifade etti.

İnfazını tamamlamış tutsakların infazı yakılarak işkencenin devam ettiğini söyleyen Işık, “Tutukluların can güvenliği yetkililerin sorumluluğunda. Anneler kaygıyla çocuklarının başına ne gelecek, sağlıkları ne olacak diye yaşıyorlar. Sonuna kadar haklının yanında olmaya devam edeceğiz” diye belirtti.