İzmir’de tecrit protestosuna polis saldırısı: 50 gözaltı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecrit ve savaş politikalarına karşı İzmir’de düzenlenen protesto eylemine saldıran Türk polisi 50 kişiyi gözaltına aldı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) ile Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EGE-TUHAYDER) Konak Meydanı’nda protesto eylemi düzenledi.

Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve savaşa karşı yürüyüş yapmak isteyen eylemciler Saat Kulesi önünde “Biji Berxwdana Zindana” sloganları attı.

Polis eylemcileri çembere alarak saldırıya geçti. Eylemciler polis işkencesine maruz kalırken, ters kelepçe ile gözaltına alındı.

İHD gözlemcilerinin verdiği bilgiye göre en az 50 kişi gözaltına alındı. Saldırıya rağmen kitle “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” sloganları atarak, bekleyişini sürdürdü.

Bu arada polis saldırısına tepki gösteren gençler, “Faşizmi yıkacağız, tecridi kıracağız” pankartıyla iskeleden Konak Meydanı’na doğru yürüyüşü geçti.

Meydana ulaşan gençler de burada işkenceye ve ters kelepçeye maruz kalarak gözaltına alındı.

Bu saldırı sırasında eylemcilerden Hogir Kaya fenalaşarak bayıldı. Kaya daha sonra Bozyaka Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Gözaltına alınan eylemcilerin Çankaya’da bulunan İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüleceği öğrenildi.

Türk polis ayrıca HDP Milletvekilleri Serpil Kemalbay ile Felaknas Uca'nın Konak Meydanı’nda yapmak istediği açıklamaya izin vermedi. Eylemi takip eden gazeteciler de alandan uzaklaştırılmak istendi.