ÖGİ: Federe Kürdistan hükümeti gerçeğe tahammül edemiyor

Federe Kürdistan hükümetinin basına saldırılarına tepki gösteren ÖGİ, buna bir an önce son verilmesini istedi.

Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ), Güney Kürdistan hükümetinin basına dönük saldırılarına ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı.

"Son dönemde Kürdistan Federe Bölge hükümetinin basına yönelik baskıları artmıştır. Son bir ay içinde çok sayıda KNN, Rojnews ve NRT TV çalışanları gözaltına alındı. En son NRT Duhok Ofisi, asayiş güçleri tarafından kapatılarak 4 çalışanı da gözaltına alındı" denilen açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:

'GERÇEKLERE TAHAMMÜLÜ YOK!'

"Savaş uçaklarının 23 Ocak’ta Dêrelûkê köyünü bombalamasıyla 4 vatandaşın yaşamını yitirmesinin ardından Şeladizê halkı, Türkiye’nin Sirê’de bulunan askeri üssüne yürüdü. NRT haber ekibi, savaş uçaklarının bombardımanlarına karşı yürüyen halkın protestosunu bölgeden canlı olarak aktardı. Duhok Asayişi, aynı gün Duhok Hastanesi’nin önünde Şêladizê’de yaralanan yurttaşların durumunu takip eden NRT’nin haber ekibine saldırarak gözaltına aldı. Ardından NRT Duhok bürosunu kapattı. 

En son gelişmeleri kamuoyu ile paylaşan gazetecilerin gözaltına alınması ve NRT Bürosunun kapatılması, Bölge hükümetinin gerçeklere karşı tahammülsüzlüğün göstergesidir. Bölgede gazetecilerin gözaltına alınması, büroların kapatılması, basın özgürlüğüne yönelik bir saldırıdır. 

'BİR AN ÖNCE SON VERİLSİN'

Bölge hükümetinin gazetecilere yönelik baskıları protesto ediyor ve bir an önce bu baskıların son bulmasını istiyoruz. Özgür Gazeteciler İnisiyatifi olarak bütün basın kurumlarını, bu saldırılara karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz."