Ölüm orucundaki Balaç 25 kilo verdi

Sibel Balaç, ölüm orucunun 104. gününde. Anne Nuray Balaç, "Durumu iyi değil, 25 kilo verdi" dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yüz binlerce kamu emekçisinin ihraç edilmesinin ardından Ankara’da başlayan Yüksel Direnişi’ne destek verdiği için 10 Aralık 2018’de gözaltına alınan Sibel Balaç, 18 Aralık’ta çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Balaç’a “örgüt üyeliği” iddiasıyla 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Sibel Balaç, “adil yargılanma” talebiyle 19 Aralık 2021’de rehin tutulduğu Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde ölüm orucuna başladı. Balaç’ın ölüm orucu 104’üncü gününde.

'TALEBİ KABUL EDİLMEDEN EYLEMİ BIRAKMAYACAK'

Balaç’ın annesi Nuray Balaç, 28 Mart’a Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde kızını ziyaret etti. Anne Balaç, kızının bir yıl içinde ard arda hücre cezaları aldığını ve cezaların toplamda 700 gün hücre cezasına tekabül ettiğini söyledi. Kızının asılsız suçlamalarla karşı karşıya kaldığını kaydeden Balaç, “Onu hastaneye bile götürmüyorlar. Kulaklarında sorun var ve yüzünün felç geçirme riski var. Hasta tutsaklara bile çok kötü davranıyorlar” şeklinde konuştu.

Anne Balaç, kızının 25 kilo kaybettiğini söyleyerek, "Bana her zamanki gibi, ‘Anne ben iyiyim, beni merak etme’ diyor. Ama durumu iyi değildi. Yetkililere sesleniyorum; kızımın sesini duyun. Kızıma camın arkasından bakmak çok ağır. Halkımız kızımın sesini duyurmaya çalışıyor. Sesimizi duyurmaya çalışanlara teşekkür ederim” dedi.

 Kızının adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna başladığını ve talebi kabul edilmeden eylemini sonlandırmayacağını aktaran Anne Balaç, “Bu durumda olan çok kişi var. Gökhan Yıldırım da kızımdan bir hafta sonra açlık grevine başladı. Ailesi aradı, durumunu anlattı, o da haksızlığa uğramış. Lütfen bu gençlerin sesini duysunlar” diye belirtti.