Özel mescitli ve 8 araçlı müdür

Van 11. Karayolları Bölge Müdürü Hasan Ali Arslan, “İtibardan tasarruf olmaz” diyerek 8 adet makam aracı kullanıyor. Müdür Arslan, makamında kendine özel mescit de yaptırdı.

AKP-MHP tarafından Van 11. Karayolları Bölge Müdürlüğüne atanan ve yıllardır o koltukta oturan Giresunlu Hasan Ali Arslan, lüks ve şatafatlı yaşama olan düşkünlüğüyle dikkat çekiyor.

Karayolları Bölge Müdürlüğü bünyesinde yapılan ihalelerde müteahhitlerden en az iki araç isteniyor. Bu araçlar sözleşme kapsamında olduğundan bir nevi yasal yolsuzluk yapılıyor. Bu araçlar Karayolları mühendisleri tarafından şahsi işlerde kullanılıyor. Bu araçların şoförleri ve yakıtları bile müteahhitler tarafından karşılanıyor. AKP’li personelin çocukları bu araçlarla okula gidiyor. Kontrol mühendislerinden artan araçlar bölge müdürü ve müdür yardımcılarına tahsis ediliyor.

Personele bu imkânları sağlayan Karayolları 11. Bölge Müdürü Hasan Ali Arslan da aslan payını alıyor. Müdür Arslan, 8 adet makam aracı kullanıyor. Arslan, iki özel makam araçlarının dışında 201 Caravella, 91 Audi A6, 2022 model 3. süper B ve 1 tane de A6 olmak üzere toplam fiyatı milyonları geçen lüks otomobiller kullanıyor. Bu araçları özel otoparkında tutan Arslan, makam araçlarını soranlara “Biz kamu görevlisiyiz. İtibardan tasarruf olmaz” diyerek yolsuzluklarını kamufle etmeye çalışıyor.

Lüks otomobil tutkunu Müdür Hasan Ali Arslan, makamında özel mescit yaptırdı. Bu mescidi kendisi dışında kimsenin kullanmasına izin vermiyor. Makam odasını zevkine göre döşeyen Müdür Arslan, özel bir banyo yaptırmayı da ihmal etmedi.