‘Özgürlüğe Ses Ver’ eylemleri devam ediyor

Tutsak yakınları tarafından sürdürülen "Özgürlüğe Ses Ver" eylemleri, Abdullah Öcalan'a özgürlük ve Kürt sorununa çözüm talebiyle devam ediyor.

MERSİN’DE OTURMA EYLEMİ

Mersin'de Tarsus Kampüs Cezaevi önünde bir araya gelen tutsak yakınları, Kürtçe ve Türkçe "Tecrit insanlık suçudur" yazılı önlükler giyerek oturma eylemi gerçekleştirdi. Sık sık "Siyasi tutsaklar onurumuzdur", "Jin jiyan azadî" ve "Bijî berxwedana zîndanan" sloganları atıldı. 

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Türkiye'deki hukuksuzlukların kaynağına dikkat çekerek, "İmralı Ada Cezaevi'nde uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ile bu ülkede hukuksuzluk devam ediyor. Öcalan üzerindeki tecrit sonlandırılana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Eylem, kısa süreli bir oturma eylemi, alkışlar, zılgıt ve sloganlarla sona erdi.

İZMİR: EŞİT VE DEMOKRATİK HAKLAR VERİLMELİ

İzmir'de EGE-TUHAYDER ve tutsak yakınları, Kırıklar Cezaevi önünde toplandı. "Tecrit insanlık suçudur" ve "Özgürlüğe ses ver" yazılı önlük ve şapkalarla yapılan açıklamada, sık sık "Bijî berxwedana zindanan" ve "Tecride hayır, barış hemen şimdi" sloganları atıldı.

DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, özgürlük, adalet ve toplumsal barış için mücadele ettiklerini belirterek, "Türkiye ve Kurdistan’daki anti-demokratik uygulamalar kurumsallaşıyor. İçeride sağlık sorunları olan yoldaşlarımız tutuluyor. Eşit ve demokratik hakların verilmesi gerektiğini savunuyoruz" dedi.

BARIŞ ANNESİNDEN MESAJ

Barış Annesi Medine Kaymaz, Kürtlerin barış istediğini vurgulayarak, "Biz adalet istiyoruz, zulüm değil. Kürt halk önderinin arkasındayız ve mücadeleye devam edeceğiz. Başımızı eğmeyeceğiz, böyle bilin" dedi.