‘Özgürlük Sosyolojisi’ Fransızca'da yayınlandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın "Demokratik Toplum Manifestosu"nun üçüncü cildi olan "Özgürlük Sosyolojisi", Editions du Croquant yayınevi tarafından Fransızca olarak basıldı.

Daha önce de "Demokratik Toplum Manifestosu" serisinin ilk iki cildi olan "Maskeli Tanrılar ve Örtük Krallar Çağı" ile "Maskesiz Tanrılar ve Çıplak Krallar Çağı" Fransızca olarak okuyucuyla buluşmuştu.

Tercüme komitesinden bir temsilci ANF'ye yaptığı açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın eserlerini Fransızca'ya çevirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Ek olarak, "Demokratik Toplum Manifestosu" serisinin kalan iki cildinin de yakın zamanda Fransızca olarak yayınlanacağı bilgisi paylaşıldı.

Şu an için sadece Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) ve Editions du Croquant yayın evinin internet sitelerinde satışta olan eser, 9 Ekim'den itibaren Amazon, FNAC, Gibert gibi uluslararası platformlarda ve Fransız kitapçılarda okuyucularla buluşacak.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, aklın yapıcı ve yıkım gücüne, akıl ve ahlak arasındaki ilişkiye, akıl ve inanca, ahlak ve ahlaki toplum dinamiklerine değiniyor. Eserde, sistem karşıtı güçlerin tarihsel ve toplumsal kazanım ve yenilgilerine dair bir inceleme yapılırken, entelektüel, ahlaki, politik ve mücadele yönlendirmeleri üzerinden 21. yüzyılın temel sorunlarına da değiniliyor.