Şakran cezaevinde şüpheli ölüm

Şakran Cezaevi’nde Ercan Eke isimli adli tutuklunun şüpheli bir şekilde hayatını kaybettiği bildirildi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda Şakran Cezaevi’nde 43 yaşındaki adli tutuklu Ercan Eke’nin şüpheli bir şekilde hayatını kaybettiğine dikkat çekti.

Gergerlioğlu, “Cezaevlerinde yine şüpheli ölüm” başlığı ile yaptığı paylaşımda, şunları yazdı:  “32 yaşındaki Muş doğumlu mahpusun başında darp izi vardı. Savcı şüpheli ölüm için otopsi istedi, sonuç açıklanacak. Adalet Bakanlığı yine mi açıklama yapmayacaksın? Kamera kayıtları? Cezaevlerinde neler oluyor?"

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Eke’nin kardeşi İlhan Eke, “Hastane raporunda 'başında darp izine istinaden ölüm' diye yazıyor. Ayrıntılı otopsi ile ölüm nedeni belli olacak" dedi.

IRKÇI ÜLKÜCÜLERİN SALDIRILARI

Abisinin 13 yıldır tutuklu olduğunu söyleyen Eke, ırkçı ülkücülerin cezaevindeki saldırılarına dikkat çekti.

Eke, “Cezaevinde sürekli ettikleri kavgalardan kaynaklı aldığı disiplin cezaları nedeniyle tahliye edilmedi. Ülkücüler, siyasi tutuklularla mektuplaştığı ve Kürt olduğu için sürekli saldırıyordu. Bundan kaynaklı kavga ediyorlarmış. Daha önce de defalarca yaşadığı bu baskıları bize anlattı. Ailesi olarak koğuşta yapılan toplu bir saldırı sonucu yaşamını yitirdiğinden şüpheleniyoruz. Bize yere düştüğünü söylediler. Ancak buna inanmıyoruz. Bu nedenlerden kaynaklı şüpheleniyoruz" şeklinde konuştu.