‘Şebnem Hoca onurumuzdur, yılmadan mücadele edeceğiz'

Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınmasına tepki gösteren İstanbul Tabip Odası, yılmadan mücadele etme mesajı verdi.

İstanbul Tabip Odası, Türk devletinin kimyasal silah kullanılmasına ilişkin yaptığı açıklama nedeniyle hedef gösterilen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın  “örgüt propagandası” iddiasıyla gözaltına alınmasına ilişkin Cağaloğlu’ndaki oda binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Fincancı’nın meslek arkadaşlarının yanı sıra Hakların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu ile çok sayıda kişi katıldı.  “Şebnem Korur Fincancı yalnız değildir” pankartının asıldığı toplantıda, “Susmadığımı defalarca kanıtladım”, “Şebnem hocanın sözleriyiz” ve “Şebnem hoca onurumuzdur” dövizleri taşındı. 

'TTB'NİN KAPATILMASI ÇOK CİDDİ YIKIMA YOL AÇAR'

İstanbul Tabip Odası Başkanı Nergis Erdoğan, Fincancı’nın gözaltına alınmasının hukuk dışı olduğunu kaydetti. Aynı zamanda kapatılması gündeme gelen TTB’nin kapatılmasının kabul edilemeyeceğini vurgulayan Erdoğan, “TTB, pandemi döneminde canı pahasına fedakarca halkına hizmet etmiş, bu uğurda yüzlerce meslektaşını kaybetmiş hekimlerin çatı örgütüdür ve Şebnem Korur Fincancı’da böylesi bir kurumun başkanıdır” dedi.  Erdoğan, TTB’nin linç kampanyası ve ve kapatılma tehdidiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek, “TTB’yi kapatma girişimi demokrasi ve özgürlükler anlamında çok ciddi yıkımlara yol açacaktır, bir an bile düşünülmesi mümkün değildir” dedi.

'YILMADAN MÜCADELE EDECEĞİZ'

Ardından söz alan TTB’nin eski başkanı Gencay Gürsoy ise Fincancı’nın varlığıyla onur duyduklarını ve Fincancı’nın uluslararası alanda yaptığı çalışmalar nedeniyle çok saygın bir konumda olduğunu ifade ederek, “Bir cumhurbaşkanının sağlık sorunları konusunda halka hizmet etmiş olan bir TTB başkanını hedef alması utanç vericidir” dedi. Gürsoy, Federe Kürdistan’da kimyasal silahların kullanılması görüntülerine ilişkin ise Fincancı’nın izlediği görüntüler üzerinden bir çıkarımda bulunduğunu ve bunun iktidar eliyle farklı yerlere çekilip linç kampanyası başlatıldığını vurguladı. Gürsoy, emek ve özgürlük mücadelesine yılmadan devam edeceklerini dile getirdi.

İstanbul Tabip Odası eski Başkanı Selçuk Erez ise Fincancı’nın insan hakları konusunda herkesten daha öte bir safhada mücadele verdiğini ifade ederek, Fincancı’nın tarafsız örnek bir insan hakları savunucusu olduğunu söyledi.

Açıklamanın ardından salonda bulunan tüm katılımcılar İstanbul Tabip Odası binasının önünde bir araya gelerek, “Şebnem Hoca onurumuzdur”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganları attı.