Şehit Xebat Marinos Maxmûr’da anıldı

Hesekê’de şehit düşen QSD savaşçısı Xebat Marinos, Maxmûr'da anıldı.

QSD Basın Merkezi, Halkların Gürzü Hamlesi'nde şehit düşen 8 şehidin kimlik bilgilerini açıkladı. Bilgileri açıklanan şehitlerden Xebat Orhan (Xebat Marinos), Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nde QSD savaşçısı olarak birçok alanda komutanlık düzeyinde görevler üstlendi.
Şehit Aileleri Komitesi kurumunda düzenlenen anma törenine birçok kişi katıldı. Anma töreni Kürdistan şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı.

'ŞEHİTLERİN İZİNDE DİRENİŞİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Saygı duruşunun ardından konuşan Halk Meclisi Eşbaşkanı Yusuf Kara, “Sonuna kadar Önderliğimizin, şehitlerimizin ve savaşçılarımızın peşinde olacağız” dedi.
Xebat Marinos şahsında Hesekê’de şehit düşen tüm Halkların Gürzü Hamlesi şehitlerini anan Yusuf Kara, şunları söyledi: “Kanlarını dökülenlere söz veriyoruz ki bu kutsal topraklarda onların davasının ve mücadelesinin peşinde direnişimizi sürdüreceğiz. Xebat’ların direnişiyle, DAİŞ çetelerini Hesekê’de yeniden canlandırmak isteyenlerin hevesleri kursaklarında kaldı. Rojava’da özerk yönetim, irade ve halk direnişi yaratıldığı için işgalci güçler hiçbir zaman orada amaçlarına ulaşamayacaktır. Kamp halkı olarak Önderliğimizin, yurtsever halkımızın, kampta yaşayan yurttaşların ve Xebat’ın arkadaşlarının başı sağ olsun diyoruz.”

'OĞLUMUZLA GURUR DUYUYORUZ'

Yusuf Kara’nın ardından aile adına söz alan Şehit Xebat Masiro’nun babası Ahmet Orhan, "Şehit Xebat, Kahramanlık Haftası’nda devrim saflarına katıldı. Bu ruhla son ana kadar Kürdistan’ın özgürlüğü için mücadele etti ve şehadete erişti. Oğlumuzla gurur duyuyoruz. Ailesi olarak sonuna kadar şehitlerimizin ve savaşçılarımızın izinde olacağız.”