Şehit Yiğit'in ailesine kitlesel ziyaret

Şehit düşen HPG’li Hacı Ali Yiğit için Cizîr ilçesinde kurulan taziyeyi yüzlerce kişi ziyaret etti.

Şirnex'ın Elkê (Beytüşşebap) ilçesine bağlı Betkar bölgesinde 27 Temmuz’da savaş uçaklarıyla yapılan bombardımanda HPG’li Hacı Ali Yiğit (Yusuf Pîrosî) ile birlikte Levent Andiç ve İsa Temel şehit düştü.

Şirnex’in Cizîr (Cizre) ilçesinde yaşayan Yiğit ailesi çocuklarının yaşamını yitirdiğine dair haberi basından öğrendikten sonra evlerinde taziye kurdu. Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) öncülüğünde yapılan ziyarete, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ile  Halkların Demokratik Partisi (HDP), Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi ve Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) yöneticileri ile yüzlerce kişi katıldı.

'ÖZGÜRLÜĞE KADAR MÜCADELE!'

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Kürt halkının özgürleşene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Bayındır, zulme karşı 50 yıldır Kürt halkının mücadele ettiğini ve bu uğurda binlerce kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, “Acımız büyüktür ancak halkımızla birlikte el ele ve omuz omuza vererek Kurdistan’ı özgürleştirebiliriz. Devlet varlığını Kürt halkını yok etmek üzerinde kurmuştur. Bu nedenle 2015 yılında ‘çözüm sürecini’ bitirdi. 2023 yılı da Kürtleri tasfiye etmek için kendine final yılı olarak görüyor. Tarih boyunca hiçbir zaman Kürt halkı, baskıya ve zulme boyun eğmedi ve bundan sonra da eğmeyecektir. Bu mücadelenin öncüsü dün de Botan halkıydı bugün de Botan halkıdır” dedi.