Şengal'de Irak ordusuna tepki

Şengal halkı dün gece Êzidxan Asayişine yönelik gerçekleştirilen saldırıyı protesto ederek Irak hükümetine, ‘Bizi koruyamıyorsanız Şengal’de ne işiniz var’ diye sordu.

Dün gece Şengal merkezindeki Hey Şuheda mahallesinde bomba yüklü bir araçla Êzidxan Asayişine yönelik bir saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 asayiş üyesi yaralandı. Êzidi halkının olaya karşı tepkisi gittikçe büyüyor.

Bugün saat 15.00 sıralarında Êzidxan Asayişine destek ve savunma güçlerine yönelik saldırıları kınamak için Şengal merkezde halk tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklama Şengal Halk Meclisi önünde yapıldı.

 

Kitle adına açıklama yapan TAJÊ Koordinasyon Üyesi Neam Bedel, “Saldırı Irak hükümetinin gözetiminde gerçekleştirilmiştir. Bomba yüklü bir araç Irak güçlerinin gözetiminden geçerek Êzidi gençlerinin yanında patlıyor. Gençlerimiz hastanelerde tedavi ediliyor. Eğer bizi koruyamayacaksanız Şengal’de ne işiniz var? Daha önce yine aynı şekilde bizi korumadılar. Daha önce de bomba yüklü araçlar kontrollerinden geçerek Siba Şêx Xidir ve Til Izêr’de patlatıldı. Yüzlerce kişi zarar gördü. Halk bugün ölülerinin kemiklerini ve kayıplarını bekliyor” dedi.

Neam Bedel Şengal’e üzerinden yapılan 9 Ekim Anlaşmasına dikkat çekerek şunları söyledi; “Bu anlaşmanın uygulanmasını istiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar topraklarımız, gençlerimiz ve Êzidxan Asayişini terk etmeyeceğiz.”