Şenyaşar ailesi: İki kişi başladık yarın milyonlar olacağız

Şenyaşar ailesinin Urfa’da katledilen yakınları için başlattığı Adalet Nöbeti bir yılını geride bıraktı. Aile, “İki kişi başladık yarın milyonlar olacağız” mesajını verdi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

9 Mart 2021’de başlayan nöbet eylemi, bir yılını geride bıraktı. Aile nöbet eyleminin 367’nci günü yeniden Urfa Adliyesi önüne geldi.

"Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda oturan aile, "İki evladımı ve eşimi hastanede katlettiler! Tek tutuklu yok! Üstünlerin talimatıyla bir oğlum 4 yıldır tek kişilik hücrede tutuklu. Oğlum için acil tahliye istiyorum. Şenyaşar ailesi için adalet herkes için adalet" yazılı pankart attı.

Şenyaşar ailesi, nöbet eyleminin birinci yıldönümü olan 9 Mart’ta çekilmiş bir fotoğrafı Twitter hesabında paylaştı.

Aile fotoğraflar birlikte şu mesajı paylaştı: “Dün insan hakları savunucuları ile birlikte nöbetimizi tuttuk. Bugün de Barolar Birliği Başkanı ve Bölge Baro başkanları ile nöbetimiz devam edecek. İki kişi başladık, yarın milyonlar olacağız. Biz adaleti uğruna ölecek kadar istiyoruz. Üstünlerin hukukuna karşı biz kazanacağız.”

Şenyaşar ailesini yerel saatle 12.30’da Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan ve beraberindeki bölge baro başkanlarının ziyaret etmesi bekleniyor.