Şenyaşar Ailesi: Adalet yerini bulana kadar mücadeledeyiz

Mêrdîn Barosu, İnsan Hakları Haftası kapsamında Şenyaşar Ailesi'ni konuk etti. Şenyaşar Ailesi, "Adalet yerini bulana kadar adliyeden ayrılmayacağız" dedi.

Mêrdîn Barosu, İnsan Hakları Haftası nedeniyle düzenlediği etkinlikte Şenyaşar Ailesi'ni davet etti. Mêrdîn Barosu konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Ferit Şenyaşar, Emine Şenyaşar ile çok sayıda hak savunucusu katıldı.

“Şenyaşar davası cezasızlık politikasının şu an en güncel örneğidir” diyen Avukat Erdal Kuzu, “Aslında bugün odaklanacağımız nokta Şenyaşar Ailesi'nin davasının üzerine cezasızlık politikasıdır. Cezasızlık politikası güçlünün korunması anlamına geliyor. Güçlünün korunduğu sistemdir. Şenyaşar davasının da bu cezasızlık politikasının en güncel örneğidir. Ailenin adalet talebi her hafta Urfa adliyesi önünde dile getirilmektedir. Bu hafta da Mardin Barosunda bu nöbetlerine devam ediyorlar. Devlet esasen kendi işlemiş olduğu suçları aklamak için bu sisteme başvurmaktadır. Cezasızlık politikasında genelde kamu gücünü kullanan kişilerin işlemiş olduğu suçlar örtbas edilir. Dolayısıyla güdülen amaçta devlet korunmaya çalışılmaktadır. Hastanede işlenen cinayetlerin soruşturmaya dönüşmesi bu ailenin mücadelesinin sonucu olmuştur. Devleti yönetenler bu sese, bu çığlığa kulak verirler. Umuyorum bu ailenin çığlığı herkes tarafından duyulur” dedi.

Ferit Şenyaşar, yaşanan olaylardan sonra hak, adalet arayışı içine girdiklerini ifade ederek, “Yargı görevini yapar diye bekledik ama yargı görevini yapmayınca Urfa’da savcılıkla görüşmek istedik ama görüşmelerimiz kabul edilmedi.  Ankara’ya gittik ama tek görüştüğümüz kurum insan hakları kurumları oldu. Bütün resmi kapılar bize kapatıldı. Son çare olarak oturduğumuz adliyenin önünden kalkmayacağız. Adalet sağlanıncaya kadar da burada nöbetimizi sürdüreceğiz. Biz haklıyız ve davamıza da kamuoyu tarafından büyük bir sahiplenme oldu. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.