Şenyaşar ailesi adaletsizliğe karşı Antep Bölge Adliyesi'nde

Şenyaşar ailesi, bir yıla yakındır Urfa’da sürdürdüğü Adalet Nöbeti’ni tutsak Fadıl Şenyaşar’ın dosyasına dikkat çekmek için Antep İstinaf Mahkemesi önüne taşıdı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor. Nöbet eylemi 9 Mart 2021’de başladı.

Aile, devlet himayesindeki AKP’lilerin saldırısı sırasında yaralandıktan sonra tutuklanan aile ferdi Fadıl Şenyaşar'ın dosyasına dikkat çekmek için nöbet eylemini 357’nci gününde Antep Bölge Adliye Mahkemesi önüne taşıdı.

Fadıl Şenyaşar, Malatya’da süren davasının 2 Nisan 2021 tarihli duruşmasında 37 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Antep’teki adliye binası önüne sabah erken saatlerde gelen Şenyaşar ailesi,  “2 evladımı ve eşimi hastanede katlettiler! Tek tutuklu yok. Üstünlerin talimatıyla bir oğlum 4 yıldır tek hücrede tutuklu. Oğlum için acil tahliye istiyorum! #ŞenyaşarAilesineAdalet Herkes için adalet !” yazılı pankartı açtı.

Eyleme ailenin avukatı Bülent Duran da katıldı. Bina önünde yapılan açıklama sırasında konuşan Ferit Şenyaşar, “İş yerimizde saldırıya uğruyoruz, Suruç Devlet Hastanesi’nin içinde 3 insanımız vahşice katlediliyor. Katliam yapan iktidar partisinin milletvekili olduğu için yargı işlemedi” dedi.

Ferit Şenyaşar, “Katliam yetmedi bir kardeşimiz (Fadıl Şenyaşar) 4 yıldır tek kişilik bir hücrede tutuklu bulunuyor. Karar şu an istinaf mahkemesinde. Bugün annem ile birlikte nöbetimizi burada sürdüreceğiz. Karara bakan heyet ile görüşme talep edeceğiz. Bu yaşanan hukuksuzluğu anlatacağız. Adalet sağlanana kadar mücadeleye devam edeceğiz” diye vurguladı.

Açıklama ardından aile, avukat Bülent Duran ile birlikte Antep Bölge 2. İstinaf Ceza Dairesi Başkanlığı'na, Fadıl Şenyaşar'ın 9 Aralık 2021 tarihli tahliye talebinin reddine dair karara ilişkin itiraz dilekçesi verdi.