Şenyaşar ailesi: Hükümet neden katilleri destekliyor?

Riha'da 2018 yılında katledilen yakınları için 653 gündür Adalet Nöbeti tutan Şenyaşar ailesi, hükümetin neden katilleri desteklediği tepkisinde bulundu.

Riha’nın (Urfa) Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, 9 Mart 2021’den beri Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

Aile, Adalet Nöbeti eyleminin 632'üncü gününde yeniden adliye önüne gelirken, nöbet yerlerinin bir kez daha resmi araçlarla keyfi bir şekilde kapatılmasından dolayı “adalet” yazılı pankartı, adliye kapısı önünde ellerinde tuttular. Bir önceki gün adliye önünde park ettikleri araçlarına "Adalet" yazılı pankartı asmışlardı.

"Oğlumu bırakmayana kadar buradan ayrılmayacağım" diyen Emine Şenyaşar, şunları ekledi: "Oğlumu bıraksınlar biz de evimize gidelim. Bu hükümetin vicdanı yok mu? Oğlumu dükkanın içinde taradılar. Ailemi hastanede öldürdüler. Oğullarımı ve eşimi katledenler tutuklansın. Ne yaparlarsa yapsınlar buradan kalkmayacağım.”

Anne Emine Şenyaşar, oğlu Fadıl Şenyaşar'ın 5 yıldır tekli hücrede tutulduğunu hatırlatarak, "3 canımı öldürdüler bari oğlumu bıraksınlar. Neden ailemi katledenleri yakalayıp tutuklamıyorlar. Adalet talep ediyoruz diye bize ceza kesiyorlar. Bu hükümetin dini, imanı yok mu?" diye sordu.

2018 yılındaki katliamı bir kez daha hatırlatarak, hastane duvarlarının boyandığını ve hastane kayıtlarının çalındığını söyleyen Şenyaşar, "Hükümet nerede. Neden onları destekliyorlar" diye konuştu.