Şenyaşar ailesi tam bir yıldır ‘adalet’ için nöbet tutuyor

Şenyaşar Ailesi, Urfa’da katledilen yakınları için tam bir yıldır Adalet Nöbeti tutuyor.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor. Nöbet eylemi 9 Mart 2021’de başlatmıştı.

Adalet Nöbeti, 9 Mart itibariyle birinci yılını geride bıraktı. Urfa Adliyesi önüne gelen aile, "İki evladımı ve eşimi hastanede katlettiler! Tek tutuklu yok! Üstünlerin talimatıyla bir oğlum 4 yıldır tek kişilik hücrede tutuklu. Oğlum için acil tahliye istiyorum. Şenyaşar ailesi için adalet herkes için adalet" yazılı pankart astı.

Adalet Nöbeti’ni bugün çok sayıda sivil toplum kuruluşu, demokratik kitle örgütü, siyasi parti temsilcilerinin olduğu insan hakları savunucularının ziyaret etmesi bekleniyor.

Aile, Adalet Nöbeti'ne ilişkin saat 12.00'da adliye binası önünde basın açıklaması yapacak.

Ferit Şenyaşar, Adalet Nöbeti’nin bir yıldır “Zulüm altında” kesintisiz sürdüğünü söyleyerek, “İnsan hakları savunucularına çağrı yaptık. İnsan hakları savunucuları bugün gün boyu dayanışma için yanımızda olacaklar. Havalar bugün yağışlı olmasına rağmen insanlar arayıp geleceklerini belirtiyorlar. Şartlar ne olursa olsun bir yılı geride bırakan nöbette bugün yanımızda olacaklar” dedi.

Ferit Şenyaşar, 10 Mart’ta Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan’ın Adalet Nöbeti’ni ziyaret edeceğine dikkat çekerek, “Yarın da hak hukuk adalet diyeceğiz. TBB başkanı açıklamadan sonra Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşecek. Umarım bir görüşme olur. Urfa Cumhuriyet Başsavcısı'nın 4 yıldır açılmayan dava ile ilgili nasıl bir açıklama yapacağını bizde merak ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Anne Emine Şenyaşar ise “Biz sadece adalet istiyoruz. Herkes için adalet istiyoruz. Yüreği yanan annelerin hepsi ayağa kalksın. Bir yıl engeller ile karşı karşıya kaldık ama vazgeçmedik ve adalet gelene kadar sürecek. Herkes haklı olduğumuzu biliyor. Neden bize bu zulmü yapıyor” ifadelerini kullandı.