Şenyaşar ailesinden para cezasına tepki

Urfa’da katledilen yakınları için Adalet Nöbeti eyleminde bulunan anne Emine Şenyaşar’a AKP adaleti tarafından para cezası verilmesine Şenyaşar ailesi tepki gösterdi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor. Nöbet eylemi 9 Mart 2021’de başladı.

Şenyaşar ailesi, diğer günler olduğu gibi Adalet Nöbeti eylemini sürdürmek için Suruç ilçesinde bulunan evlerine 42 kilometre mesafedeki Urfa Adliyesi önüne geldi.

Kış koşullarına rağmen yürütülen nöbetin 344’üncü gününde aile, Suruç Devlet Hastanesi’nde gerçekleşen katliam sırasında hayatını kaybeden Hacı Esvet Şenyaşar ve oğulları Adil ile Celal’in fotoğraflarının yer aldığı bir pankart açtı. Pankartta “Baba ve oğlu herkesin gözeleri önünde katledildi. Olayla ilgili tutuklu yok. Anne, hukuksuz yere tutuklanan ve katledilenler için adalet bekliyor. Şenyaşar ailesi için adalet herkes için adalet” ifadeleri dikkat çekti.

Şenyaşar ailesi, Twitter hesabında ise AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada Emine Şenyaşar'a 265 gün adli para cezası verilmesine tepki gösterdi.

Aile şu mesajı paylaştı: “Hastane katliamından sonra, ailesinin vekili olan Yıldız, anneye açtığı davayı kazandı. AKP içinde bile istenmeyen vekil talimatla davayı kazanabilir. Halk önünde kaybeden bellidir.”