Şenyaşar ailesini engellemek için yeni manevra

Türk devleti, katledilen yakınları için mart 2021’den bu yana Adalet Nöbeti tutan Şenyaşar ailesini engellemek için bu kez “park yeri” diyerek, araçları çekti.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, 9 Mart 2021’den beri Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

Aile, Adalet Nöbeti’nin 583’üncü gününde yeniden adliye önündeki Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda eyleme başladı. Yeni eylem gününe, kısa bir süre önce tahliye edilen ailenin diğer bireyi Mehmet Şenyaşar da katıldı.

Son bir haftadır ablukaya alınan nöbet alanında, bariyerler kaldırıldı ancak bu kez alanın “park yeri” olduğu araçlar ile çevrildi.

Adliye önünde bulunan beton bloklara yeni beton bloklar yerleştirildi.

Şenyaşar ailesi bu ablukaya tepki gösterdi. Anne Şenyaşar, engellemelere rağmen eylemini sürdüreceğini söyledi.

Adliye önüne gelen ve kendilerine destek ziyaretlerinde bulunanlara katliam hakkında bilgi vermeye devam eden aileyi, yeni eylem gününde Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Antep ve Urfa Şubeleri yönetici ve üyeleri ziyaret etti.

Aile sanal medya hesabında ise Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) ve Adalet Bakanlığı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı etiketleyerek şu mesajı paylaştı:

“Başsavcının talimatı ile adalet nöbeti tuttuğumuz alan, polis bariyerler çevrildi. 7. günün sonunda kaldırıldı. Urfa'da yasalar rafa kaldırılmış, talimatlar işliyor. Urfa Adliyesinde neler oluyor? HSK’yi görevini yapmaya davet ediyoruz.”