Şenyaşarlar'a ziyarette çağrı: Hep birlikte direnelim

Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret eden kurumlar adına konuşan SES Yöneticisi Murat Özbey, “Kürt halkına yönelik işlediğiniz suçları örtbas edemeyeceksiniz. Hep birlikte direnelim" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 599’uncu gününde. Aile, bugün Amed, Mardin, Şırnak, Urfa ve Malatya'dan gelen heyetler tarafından ziyaret edildi. Ziyarette, Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Şahmeran Kadın Platformu, sivil toplum örgütleri ile emek ve demokrasi güçleri yer aldı.

MERSİN'DE OLUNACAK

Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar, gelenleri "Adalet" yazılı dövizle karşıladı. Ziyarette konuşan Ferit Şenyaşar, nöbetin 600'üncü günü dolayısıyla etkinlik yapmak istediklerini ancak valiliğin "eylem ve etkinlik yasağı" ile engellediğini belirtti. Bu nedenle 600’üncü günde Mersin’deki Kitap Fuarı'nda olacaklarını aktaran Şenyaşar, ziyarete gelenlere teşekkür etti.

'KÜRT HALKINA KARŞI SUÇLARINIZI GİZLEYEMEYECEKSİNİZ'

Ziyaret edenler adına konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şırnak Şubesi Yöneticisi Murat Özbey, 600 gündür yürütülen her soruşturmanın katliamcıların lehine sonuçlandığını ifade ederek, "Ailemiz 600 gündür burada adalet çığlıkları atıyor. Hukuk sadece egemenleri korumak için değildir. Hukuk aynı zamanda mağdur edilen insanların sığınacağı kapıdır. Ama görüyoruz ki Kürt halkına karşı işlenen suçlar, hukuksuzluklar cezasız kalıyor. Elini kolunu sallayarak bu sokaklarda dolaşıyorlar. Bu kaçıncı katliam? Kürt halkını Roboskî, Cizre Bodrumları ve sayısız katliamlara maruz bıraktınız. Hukuku da kendi elinizle katlettiniz. Katliamcıları koruyarak Kürt halkına yönelik işlediğiniz suçları örtbas edemeyeceksiniz. Hakikati açığa çıkarmak için mücadeleyi büyüteceğiz" dedi.

Cezaevlerindeki hasta tutsakların durumuna da değinen Özbey, ailelerin eylemine dikkat çekerek, ekledi: "Tüm hasta tutuklular serbest bırakılana dek, acılı ailelerimizin adalet çığlıkları yerini bulana dek sağlık emekçileri olarak toplumumuza ve halkımıza yönelik her türlü katliama karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz. Bütün ulusal ve uluslararası hak örgütlerine, sağlık örgütlerine çağrıda bulunuyoruz; gelin, hep birlikte bu hukuksuzluğa karşı direnelim, mücadele edelim. Sessiz kaldığımız sürece bu katliamlar devam edecek. Bu katliamları durdurmanın yolu Urfa Adliyesi önünde Emine Anne'mizin yanında yer almaktır."