Şenyaşarlar: Katliamcılar belli ama korunuyor

Ferit Şenyaşar, katillerin korunduğunu vurgulayarak, "Hastane görüntüleri devletin arşivindedir. Katliamı yapanlar bellidir” dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 360. gününde devam ediyor. Sabah saatlerinde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden yola çıkan aile, 42 kilometre yol alarak adliye önüne geldi. Anne ve oğlu nöbetlerini adliye bahçesinde bulunan Atatürk kaidesinin önünde başlattı.

'DEVLET KATLİAMI YAPANLARI BİLİYOR'

Adalet Nöbeti boyunca karşı karşıya kaldıkları engelleme ve zorluklara dair konuşan Ferit Şenyaşar, 14 Haziran 2018 tarihinde iş yerlerine dönük açılan ve sonuca bağlanan dava dosyasını hatırlatarak, şunları söyledi:

“İş yerimizdeki davada kardeşimin silahını kaybettiler. Şu an hastane dosyasının açılması için yaklaşık bir yıldır nöbetteyiz. Gizlilik kararı var. Ortaya çıkan bir belgeye göre, hastanede görüntüler çalınmış, kaybedilmiş. Biz biliyoruz ki hastane görüntüleri devletin arşivindedir. Katliamı yapanlar bellidir” diye konuştu.  Suruç Devlet Hastanesi’nde yaşananlara dair dava dosyasına bakan 7’nci savcının kendilerine; “Görüntülerden yola çıkarak 23 kişi tespit ettik” dediğini hatırlatan Şenyaşar, “O savcının tayini çıkarıldı, şu an dosyayı açmayan savcılar suç işliyor. Adalet sağlanana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz."

Aile sanal medya hesabından ise “Başkasının gölgesine sığınarak yargıyı işlevsiz hale getirenler, o gölge yıkılmaya mahkumdur. Hastane güvenlik kamera kayıtları için savcı ‘yok’ diyor, devlet ‘arşivimizdedir’ diyor. Elbet bir gün şafak sökecek” dedi.