Şenyaşarlar Meclis’i göreve çağırıyor, Meclis polis gönderiyor

Yıllardır katledilen aile bireyleri için direnişte olan anne Emine Şenyaşar'ın TBMM'deki Adalet Nöbeti 12. gününde devam ediyor.

EMİNE ŞENYAŞAR

2018 yılında, AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınları tarafından gerçekleştirilen saldırıda eşini ve iki oğlunu kaybeden, bir oğlunu da tutuklanan Emine Şenyaşar, adalet arayışını 12 gün önce Meclis'e taşıdı. 

Emine Şenyaşar, oğlu ve Demokrasi ve Atılım Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar ile birlikte Meclis'te bir basın toplantısı düzenledi. 

Ferit Şenyaşar, annesinin yıllardır yargıdan beklediği adaleti bulamadığını ve sesini duyurmak için Meclis'e geldiğini belirtti. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Şenyaşar, annesinin taleplerini hatırlattı.

Ferit Şenyaşar, annesinin adalet talebinin göz ardı edildiğini belirterek, Meclis’in bu konuda harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. 

Şenyaşar, “Annem 846 gün Urfa Adliyesi önünde, 124 gün Adalet Bakanlığı önünde bekledi, şimdi de 12 gündür Meclis'te adalet arayışını sürdürüyor. Bu zulmün bitmesi için Meclis’i göreve davet ediyoruz” dedi.

Meclis'te adalet arayışını sürdüren Emine Şenyaşar, güvenlik güçlerinin engellemelerine rağmen, taleplerini dile getirmek için çabalarını sürdürüyor. Emine Şenyaşar, tekerlekli sandalyesiyle AKP ve MHP grubunun kapısı önünde oturarak, yaşadığı katliamı anlatmaya devam etti. Eylemi, sağlık sorunlarına rağmen kararlılıkla sürdüren Emine Şenyaşar, adalet talebini yineledi.