Şirnex’te yerel seçim öncesi iktidar yine hile peşinde

Şirnex’te incelemelerde bulunan Yeşil Sol Parti heyeti, iktidarın Şirnex ve ilçelerinde “taşıma oyla” sonuçları değiştirmek istediğine dikkat çekti.

Mart 2024’te öngörülen yerel seçimler öncesi yeniden iktidarın hileleri gündeme geldi.

Qileban’da (Uludere) köylerde yaşayan koruculara, oylarını ilçe merkezine taşımaları yönünde baskı yapıldığı bildiriliyor.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Şirnex Milletvekili Zeki İrmez’in de aralarında olduğu bir heyet, Qileban’da incelemelerde bulundu.

Daha sonra HDP İlçe Örgütü binasında açıklama yapan heyet, hilelerle seçim sonuçlarının değiştirilmek istendiğine dikkat çekti.

HDP Qileban İlçe Eşbaşkanı Abdullah Gün, yerel seçimler öncesinde bazı köylerden ilçe merkezine oyların taşınacağı yönünde duyumlar aldıklarını ifade ederek “Halkımız bu oyunlara gelmemelidir. Çünkü bu irade gaspıdır" dedi.

Milletvekili Zeki İrmez ise, AKP-MHP’nin 2019’daki yerel seçimlerde taşıma oylarla birçok ilçe ve beldede seçimlere yapılan müdahaleleri hatırlattı.

İrmez, "2024 yerel seçimleri için de şimdiden oy taşınacağı yönünde bilgiler geliyor. İktidar ve güvenlik güçleri köylerden belde, ilçe ve il merkezine oyları taşıyarak, seçim sonuçlarını değiştirmek istiyorlar. Bu halkın iradesinin gaspıdır. Şirnex merkez, Elkê ve Qileban halkımız bu konuda uyanık olmalıdır. Bu kirli oyunlara karşı iradesine sahip çıkmalıdır” diye ekledi.