Üç Fidan anıldı: Yolunuz yolumuzdur!

68 kuşağının devrimci önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 50. yılında İstanbul’da art arda 6. Filo’nun denize döküldüğü Dolmabahçe’ye yapılan yürüyüşlerle anıldı: “ Yolunuz yolumuzdur!”

68 kuşağının devrimci önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 50. yılında İstanbul’da art arda yapılan yürüyüşlerle anıldı.

Üç fidanı, Gençlik örgütler, sosyalist örgütler, EMEK Taksim AKM önünden 6. Filo’nun denize döküldüğü Dolmabahçe’ye yürüdü.

Denizlerin mücadelesini büyütme sözü verildiği anmalarda, “ Yolunuz yolumuzdur” mesajı verildi. Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) ise, “Bugün bir avuç asalak, milyonları yıkıma sürüklüyor hala. Emperyalist savaş, kriz ve sömürü düzeni olan bu çürümüş düzen, yıkılmayı bekliyor.

Bu yıl da geleneği bozmayan EMEK Gençliği, Denizleri Dolmabahçe’ye koşarak andı.

Burada yaptıkları açıklamada, “Deniz’in, Kadir’in, Sinan’ın yaptığı gibi, tarihten hakkımız olanı alacağız. Adımızı kuruyup dökülmeyecek, asla eskimeyecek kadar keskin harflerle işleyeceğiz. Bu güce sahibiz, çünkü çeliğe su veren, çarkları işleten, kalemi bileyen ve maddeden parlayan kıvılcımla harlanacak ateş yaratan biziz. Yetmiyorsa soluğumuz, yanımızdakinden ödünç alacağız” denildi.  

TİP öğrencileri de, “ Ne Denizlerin mücadelesi ne mirasları sahipsiz kaldı” derken, BDSP ise, “Kapitalizme köle, emperyalizme asker olmayı reddediyoruz. Bizlerin yolu, sınırsız, sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya için korkusuzca darağaçlarına yürüyenlerin; Denizlerin, Mahirlerin, İboların yoludur. Onların 50 yıl önce kapitalist, emperyalist sömürü düzenine karşı yaktığı meşale ellerimizdedir” mesajını verdi.