Kadınlar ablukayı kırdı, işçilerle dayanıştı

Yoksulluğa Feminist İsyan, Koç Üniversitesi Hastanesi önünde direnişteki işçileri ziyaret etti.

Yoksulluğa Feminist İsyan, Koç Üniversitesi Hastanesi’nde maruz kaldıkları sistematik taciz, mobbing, düşük ücret dayatması ve taşeron çalıştırılmaya karşı sendikalaşan ve 16 Kasım’da işten çıkarılan 18 kişiden 4 sağlık işçisinin 9 gündür sürdürdüğü direniş nöbeti ile dayanışmak amacıyla Bayrampaşa’da bulunan hastane önünde eylem düzenledi.

Çok sayıda kadının katıldığı eyleme işçiler, öğrenciler, sendikalar ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da destek verdi.

Bayrampaşa metrobüs durağı önünde buluşan kadınlar, hastaneye kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Ardından çok sayıda polis kadınların yürüyüşünü engellemek istedi. Bu esnada, gazetecilere yönelik tehdit, darp ve hakaretlerde bulunan, hakkında soruşturma açılan İstanbul Güvenlik Şube Amiri Muhammed Hanifi Zengin’in de polislerin arasında bulunması dikkat çekti. Polis engelini tanımayan kadınlar, metrobüsten hastaneye kadar yürüdü.

Ardından kadınlar yeniden çok sayıda polis tarafından ablukaya alındı. Muhammed Hanifi Zengin bu sefer de kadınların pankartını yırtmaya çalıştı. Muhammed Hanifi Zengin bu esnada tehditlerde bulunurken, duruma tepki gösteren kadınlar da alkış ve sloganlarla direndi.

Ablukayı kıran kadınlar adına Yoksulluğa Feminist İsyan Kampanya Grubu adına Ezgi Karakuş, basın metnini okudu. Karakuş, ““Kadın arkadaşlarımız işyerinde mobbing, angarya işler, kötü çalışma koşulları ve taşeron olarak emeğinin sömürülmesiyle karşı karşıya olmasının yanında tacizci müdür tarafından tacize maruz kalıyor, cinsiyetçilik ve ayrımcılıkla da mücadele ediyorlar" dedi.
Direnişçilerden Suna Erkoçak da "Sizler çalansınız, bizler çalışanız" derken, Koç Üniversitesi Hastanesi’nde çalıştığını söyleyen Sedat Sonkaya ise gece gündüz dinlenmeden çalıştığını, baş hemşireye ve başhekime gittiğini fakat seslerini duyuramadıkları için sendikaya üye olduklarını aktardı.  

Eylem slogan, alkış ve zılgıtların ardından son buldu.