Abdullah Öcalan’ın özgürleşmesi demokratikleşme yönünde büyük bir adım olacak

Bask ülkesindeki Askapena örgütünden Aratz Estonba, Bask ülkesinin Kürt halkının yanında olduğunu belirterek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün Türkiye’nin demokratikleşmesi yönünde büyük bir adım olacağını söyledi.

ANF İspanyolca servisine konuşan Estonba, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın içinde tutulduğu durumun tüm uluslararası anlaşmalara aykırı olduğunu ifade ederek söz konusu olan siyasi tutsaklar olduğu zaman uluslararası anlaşmaların hükmünün geçmediğini tecrübe ettiklerini söyledi.

CPT’nin 20-29 Eylül tarihlerinde Türkiye’yi ziyaret edip daha sonra bu ziyareti hakkında bilgi vermemesini de değerlendiren Estonba, Avrupa’nın tutumunu ikiyüzlülük olarak nitelendirdi. Avrupa Birliği’nin Bask ve Kürt örgütleri “terörist” olarak nitelendirdiğini, Türkiye’yi mültecileri tutması için finanse ettiğini belirten Estonba son örneğin de AB’nin insan haklarına saygısı olmadığını gösterdiğini vurguladı.

Kürt halkının mücadeledeki başarısının, zaferinin Bask halkının da zaferi olacağını ifade eden Estonba, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün Türkiye’nin demokratikleşmesi yönünde büyük bir adım olacağını, tutsaklığının da Kürt halkının tutsaklığı anlamına geldiğini vurguladı.