Ablukadaki köyde çocuğa asker işkencesi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde askeri abluka altındaki Sorê köyünde 16 yaşındaki bir çocuk şiddete maruz kalarak gözaltına alındı.

Yüksekova’ya bağlı İlçeye bağlı Sorê, Zêvkan köyleri ve yaylalarında Hakkari Valiliği tarafından 24 Ekim akşam saatlerinde, “Güvenlik, Emniyet ve asayiş temin etmek” gerekçesiyle 15 gün süreyle “özel güvenlik” bölgesi ilan edildi.

Tilorana Jor, Tilorana Jêr, Yêkmal’a Jêr, Pagê, Kuçe, Hirmin, Mitirban, Meşkan, Mûşan, Kendalok, Wargenima köy, mezra ve yaylalarda ise 25 Ekim sabahı askeri operasyon başlatıldı.

Sorê köyü kırsalındaki yaylada 25 Ekim sabahı hayvanlarını otlatan 16 yaşındaki M.A.’nın, askerler tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre M.A.’nın telefonu zor kullanılarak elinden alındı ve telefondaki bazı görseller gerekçe gösterilerek çocuğa zırhlı araç içerisinde işkence yapıldı.

Yüksekova Jandarma Komutanlığı’na götürülen M.A., gece saatlerine kadar burada bekletildikten sonra serbest bırakıldı. Asker tehdidi altındaki hastanede doktorların, çocuğa darp raporu vermediği bildirildi.