Açlık grevindeki tutsaklar tekli hücrelere konuldu

Ereğli Cezaevi’nde açlık grevindeki tutsakların tekli hücrelere konulduğu öğrenildi. Tutsaklar, "Durumu kötüleşen arkadaşlarımız var" derken, "Mücadelemiz gün geçtikçe büyüyor" mesajını verdi.

Konya Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde hak ihlalleri ve ağır tecrit koşullarına karşı tutsakların 4 Ekim’de 10'ar günlük başlattığı süresiz-dönüşümlü açlık grevi, 16 Kasım'da süresiz-dönüşümsüz açlık grevine dönüştürüldü. Açlık grevine giren tutsakların, tekli hücrelere konulduğu öğrenildi.

 'DURUMU KÖTÜLEŞEN ARKADAŞLARIMIZ VAR'

Ereğli Cezaevi’nde açlık grevinde olan Mehmet Can Yiger, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde şunları söyledi:

 “Açlık grevinde olup durumu kötüleşen arkadaşlarımız var ve gün geçtikçe daha da ağırlaşıyor. Buradaki hak ihlallerine karşı açlık grevi mücadelemiz gün geçtikçe daha da büyüyor. Cezaevi selamlaşmamızı ve Kürtçe konuşmamızı yasaklıyor. Bizi tamamen izole etmeye çalışıyorlar. Biz açlık grevinde olan tutukluları ayrı katta tutmaya başladılar. Açlık grevinde olan tutsakları tek kattaki hücrelere aldılar. Biz şu an hiç kimseyi göremiyor ve duyamıyoruz. Yeni hücrelerin hepsi inşaat ve bu inşaatı bize temizletip, bizi oraya zorla koydular. Bizi izole etmelerinden hayati yönden endişe duyuyoruz ve başımıza herhangi bir şey gelirse bunun sorumlusu cezaevidir."