Adalet isteyen Emine Şenyaşar hakkında yeni dava

Urfa’da katledilen yakınları için adalet mücadelesi yürüten Emine Şenyaşar hakkında AKP'li milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a hakaret ettiği iddiasıyla bir dava daha açıldı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

9 Mart’ta başlayan nöbet eylemi 294’üncü gününe girerken anne Şenyaşar hakkında bir dava da Ankara Batı 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde açıldı.

"Kamu görevlisine hakaret" iddiasıyla açılan davanın iddianamesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız müşteki olarak yer aldı.

Emine Şenyaşar’ın 16 Eylül tarihinde adliye önünde yaptığı bir konuşmada "Bu Halil (AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız) faizcidir, hırsızdır, bu hırsızların peşine düşsünler, Halil'in peşine düşsünler bakalım kaç kişiyi öldürmüş" sözleri, Türk yargısı tarafından suç sayıldı.

İddianamede Şenyaşar’ın sözlerinin "küçük düşürücü ve aşağılayıcı" nitelikte olduğu öne sürüldü.

Aynı iddianamede İbrahim Halil Yıldız’ın da vekil olması gerekçe göstererek Şenyaşar’ın sözleri “kamu grevlisine hakaret” sayıldı.

Ankara Batı 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameyi kabul ederek Şenyaşar'ın basit usulle yargılanmasına karar verdi.  

Anne Şenyaşar hakkında daha önce Urfa Asliye Ceza Mahkemesi'nde İbrahim Yıldız ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hakaret ettiği iddiası ile davalar açılmış ve davalar birleştirilmişti.