Adalet Nöbeti: Cezaevlerinde fiili olarak idam var

Tutsak yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti'nde, cezaevlerinde fiili olarak idamın uygulandığı belirtildi, AKP-MHP iktidarı protesto edildi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti'nin 51. günü Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde (ANYAKAY-DER) devam etti. Ailelerin eylemini Halkların Demokratik Partisi (HDP) Aliağa İlçe Örgütü ve HDP Parti Meclisi (PM) üyeleri ziyaret etti.

HDP İlçe Eşbaşkanı Gül Ekici, cezaevlerinde yaşanan tecridin katlanarak sürdüğünü belirtti. Cezaevlerinin ölüm makinesine dönüştüğüne dikkat çeken Ekici, “AKP-MHP zihniyetiyle 30 yıllık tutukluların infazı yakılıyor. İşkence, şüpheli ölümlerle ve birçok hak ihlali yaşanıyor. Bunlara karşı direnen ve çocuklarının yanında olan annelerin de biz yanındayız" dedi.

HDP PM Üyesi Tevfik Kaçar ise “Cezaevlerinde fiili idam cezaları uygulanıyor. Bu anlamda AKP-MHP iktidarının bu uygulamalarını protesto ediyoruz. Ağırlaştırılmış cezaevi koşullarına karşı siyasi tutukluların, ağır hastaların tahliye edilmesini talep ediyoruz. Tüm Barış Annelerinin ve siyasi tutukluların yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz” diye konuştu.