Adalet Nöbeti: Hasta tutuklular ölüme terk edildi

İzmir’de hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için yürütülen Adalet Nöbeti’nde bu zulme artık son verilmesi istendi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların aileleri 129 gündür Adalet Nöbeti tutuyor.

Tutsak yakınları yeni eylem gününde Buca Kırıklar Cezaevi önünde bir araya geldi.

 “Hasta tutsaklara özgürlük” ve “Zindanlara ses ver” yazılı önlükler giyen aileler sık sık "Jin, jiyan, azadî" ve "Bijî berxwedana zindanan", “Siyasi tutsaklar onurumuzdur” sloganlarını attı.

Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çiğli ve Balçova ilçe örgütleri destek verdi.

Tutsak yakını Medine Kaymaz yaptığı konuşmada çocuklarının tedavilerinin sağlanmadığını ve tek kişilik hücrelerde ölüme terk edildiklerini söyledi.

Türk devletinin Güney Kürdistan’da gerillaya karşı kimyasal silahlarla düzenlediği saldırılara dikkat çeken Kaymaz,  “Çocuklarımızı öldürüyorlar. Her yeri bombalıyorlar. Bombaladıkları yerlerde artık insanlar, ağaçlar, hayvanlar bile yaşamıyor. Bu nasıl vicdandır. Sizlerin aileleriniz yok mu? Savaş bitsin, ölümler olmasın diye 25 yıldır barış için elimizi uzattık. Aylardır Adalet Nöbeti tutuyoruz. Artık bu zulüm dursun. Türk’te, Kürt’te, Arap’ta ölmesin istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaymaz, gazetecilerin gözaltına alınmasına da tepki göstererek, gözaltına alınan gazetecilerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.