Adalet Nöbeti'nde işgal saldırılarına tepki

İzmir'deki Adalet Nöbeti'nde Türk devletinin işgal saldırılarına tepki gösterildi, "Siviller öldürülüyor" denildi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların tahliye edilmesi ve cezaevlerindeki tecride son verilmesi talebiyle tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti, 141’inci gününde sürdü. İzmir Adliyesi önünde devam eden nöbette, “Bibin dengê zindanan” ve “Ji girtiyên nexweş re azadî” yazılı önlükler giyildi. Nöbete, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Karabağlar ve Güzelbahçe ilçe örgütleri destek verdi.
Nöbette konuşan, tutsak Medet Sever’in annesi Hanım Sever, Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırıları kınadı. Sever, “Kobanê’yi bombalıyorlar, sivil insanlar ölüyor. Orada savaş çıkınca burada da savaş çıkıyor. Biz savaş istemiyoruz" dedi.
Cezaevlerindeki tecridin arttığını vurgulayan Sever, “Artık kimsenin annesi ağlamasın. Hep birlikte eşit yaşamak istiyoruz. Türkiye’de adalet yok, insanlar baskı altında. Oğlum 30 yıldır içeride, kimi öldürmüş, kimin malını çalmış? Çocuklarımızı istiyoruz, ömrümüz bitiyor. Başka bir şey istemiyoruz. Dünyada Türkiye kadar baskı yapan bir yer yok. Diyorlar ki Türkiye’de demokrasi var. Hayır, Türkiye’de demokrasi yok. Nerede demokrasi? Demokrasi olsaydı insanlar özgür olurdu” ifadelerini kullandı.