Adalet Platformu, ülke çapındaki nöbetlerin startını verdi

Adalet Platformu’nu oluşturan yakınları katledilen aileler, ülke çapında başlatacakları adalet nöbetlerinin startını Çağlayan Adliyesi önünde verdi.

Adalet Platformu’nu oluşturan, yakınları katledilen aileler, ülke çapında başlatacakları adalet nöbetlerinin startını Çağlayan Adliyesi önüne verdi. Polis tarafından katledilen Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan’ın destek verdiği eylemde, katledilenlerin fotoğrafları taşındı, “Asla yalnız yürümeyeceksin”, “Hak, hukuk, adalet, kaza değil adalet” sloganları atıldı.

KATİLLERİN KORUNDUĞU SİSTEM'

Kaza süsü verilerek öldürülen Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, katillerin korunduğu, mağdurların ise gözaltına alınıp yargılandığı mevcut sistemde, adalet arayan aileler olarak yeni bir oluşumla birlikte yürüme kararı aldıklarını anlattı.
Alkollü sürücün çarpması sonucu katledilen Umut Gündüz’ün babası Menderes Gündüz, 258 bisikletlinin bu şekilde katledildiğini ama katillerin cezalandırılmak yerine ödüllendirildiğini söyledi.
İntihar süsü verilen Aysun Yıldırım’ın annesi Hüsniye Yıldırım da kızı Aysun’nun 28 Şubat 2018 tarihinde iş yerinde katledildiğine ve bu cinayete intihar süsü verildiğine dikkat çekti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Genel Sekreteri Fidan Ataselim, Türkiye’de kadınların kendi hayatlarına dair karar vermek istediğinde erkek şiddetiyle öldürüldüklerini söyledi, İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceklerini belirtti.
Çorlu Tren katliamında yaşamını yitiren Oğuz Arda Sel’in dedesi Necmettin Sel, katliamın göz göre göre geldiğini hatırlatarak, buna rağmen 3 yıldır hâlâ gerçeği yansıtan bilirkişi çıkartmak için uğraştıklarına dikkat çekti.

 ‘VEBALİ ERDOĞAN'IN BOYNUNA'

Kızının araba çarparak katledildiğini belirten Elif Bereket’in babası Halil Bereket, “Katledilen herkesin vebali cumhurbaşkanın boynuna" dedi.
Polis attığı gaz fişeği başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, katilin ceza almasına rağmen hâlâ dışarıda gezdiğine dikkat çekti.
Adalet Platformu adına açıklamayı ise Fettah Tamince’ye ait Rixos Hotel’de zorunlu staj yaparken hotel tarafından tahsis edilen pansiyonunun boş havuzunda ölü bulunan 16 yaşındaki oğlu Burak Oğraş için adalet arayan babası Murat Oğraş okudu. Oğraş, iktidarın yarattığı cezasızlık politikalarının, katilleri daha çok cesaretlendirdiğini vurguladı.