Adana'da anneler açlık grevinde

Adana’da tecride karşı açlık grevinde olan tutsakların anneleri, 3 günlük açlık grevine başladı. 

İmralı tecridine karşı açlık grevinde olan tutsakların anneleri, açlık grevinde ve ölüm orucunda olan tutsaklarla dayanışmak amacıyla 3 günlük açlık grevi eylemi başlattı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Seyhan İlçe Örgütü binasında açlık grevine giren anneler ve tutsak yakınları, burada basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Tecrit insanlık suçudur. Tecrit kaldırılsın. Ölümler yaşanmazsın” ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in fotoğrafının olduğu “Leyla Güven haklıdır. Tecrit kaldırılmalıdır” pankartları ile yelekler giyildi. 

Eyleme annelerin yanı sıra HDP Adana milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ve Kemal Peköz, HDP il ve ilçe yöneticileri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (TUAYDER) ile çok sayıda kişi katıldı.

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 5 Ocak’tan beri açlık grevinde olan Bayram Demirhan’ın ağabeyi DBP Parti Meclisi (PM) Üyesi Erol Demirhan, binlerce tutsağın açlık grevinde, 30  Nisan’dan beri 15 tutsağın da ölüm orucunda olduğunu hatırlattı. Tutukluların durumlarının kritik aşamada olduğunu dile getiren Demirhan, toplumsal kamuoyunun oluşturulmasını gerektiğini ve bunun için de 3 günlük açlık grevi eylemine başladıklarını anlattı. 

'BİRLEŞİRSEK KAZANACAĞIZ'

Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 1 Mart’tan bu yana açlık grevinde olan Ahmetcan Bahadır’ın annesi Sabriye Bahadır, bir aydır evinde açlık grevinde olduğunu söyledi. Bahadır, “Biliyorum ki bu dert sadece benim derdim değil. Bu insanlar boşuna canlarını feda etmiyor. Zindandan cenaze çıkmasın. Elimizden bir şey gelmiyor. Halka sesleniyorum; moralinizi bozmayın. Kazanacağız” dedi.

Anneleri ziyaret eden gençler, annelerle birlikte direniş ezgileri seslendirdi. Anneler, tüm kesimleri mücadeleleri etrafından birleşmeye çağırdı. Annelerin açlık grevi Pazar günü saat 12.30’a kadar sürecek.