Agrobay işçileri: Değil 26 gün, gerekirse 226 gün burada olacağız!

Direnişlerinin 25. gününde gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Agrobay işçileri ve Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, soluğu tekrar Agrobay direniş çadırının önünde alarak mücadeleye devam mesajı verdi.

Bayburt Grup’a bağlı Agrobay Seracılık’ta sendikalı oldukları için Kod 46 ile tazminatsız işten atılan Tarım-Sen üyesi işçilerin direnişi tüm gözaltı, baskı ve engellemelere rağmen kararlılıkla sürüyor. Direnişlerinin 25. gününde açıklama yapmak istedikleri Agrobay direniş çadırı önünde jandarma tarafından işkenceyle gözaltına alınan ve mevcutlu olarak çıkarıldıkları Bergama Adliyesi’nde haklarında yurtdışına çıkış yasağı ve Agrobay’a 500 metre yaklaşmama adli kontrol kararı verilen işçiler ve sendikanın genel başkanı Umut Kocagöz, soluğu tekrar Agrobay direniş çadırı önünde aldı.

Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu’nun destek için hazır bulunduğu açıklamada söz alan Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, mücadeleye devam mesajı verdi. Kocagöz, “Değil 26 gün, gerekirse 226 gün burada olacağız” dedi. CHP İzmir 38. Olağan İl Kongresi'ne giden işçi kadınların CHP Milletvekili Tuncay Özkan ile görüştüğünü hatırlatan Kocagöz, Özkan tarafından verilen sözlerin takipçisi olacaklarını kaydetti.

Agrobay işçilerinin darp edilip  gözaltına alınmasına tepki gösteren Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, “Türkiye’de holdinglere, patronlara, zenginlere ayrı bir hukuk uygulanıyor. Ülke bu düzeysiz sermaye takımının arkasına, hukuku da kolluğu da medyayı da koymuş.  Ya, siz kimsiniz? Kimden güç alıyorsunuz? Bu motivasyonunuzun kaynağı nedir? Kutsal varlıklar mısınız? Yasanın üstünde misiniz? Kimsiniz ki işletmeye 500 metre yanaşmama cezası veriyorsunuz?” diye konuştu.

Direnişteki işçilerin üzerine jandarmayı saldırtıp gözaltına aldırtan alay komutanına da seslenen Aksu, “Sen alay komutanısın. Senin ne işin var bu işlerde? Bir teğmen insanlara der ki, sizi gözaltına alıyoruz. Sen niye bu kadar hırslısın amcacığım?” diye tepki gösterdi.

İŞÇİLERİ KIRBAÇLAMAYA DÖNÜK CEZAİ UYGULAMALARI REDDEDİYORUZ!

İşçilere kölece çalışma koşulları dayatıp sendikalı olduklarında işten atan Agrobay patronu Arzu Şentürk Salık’ın etraftaki işletmeleri aradığını da belirten Aksu, “Arzu Hanım, senin derdin ne? İşçilerin başka yerde iş bulamaması için etraftaki işletmeleri arıyorsun, tek tek patronlarla toplantı yapıyorsun. Sonra da kadın değerleri, kadın istihdamı gibi edalarla bunun üzerinden piyasa yapma çabasına giriyorsun” dedi.  

İşçiyi kırbaçlamaya dönük cezai uygulamaları reddettiklerini ve reddetmeye devam edeceklerini  vurgulayan Aksu, mücadeleye devam mesajı verdi.