Ailesinden helallik isteyen tutsak 15 gardiyanın saldırısına uğradı

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi’nde tutsak olan ve geçen haftaki telefon görüşmesinde helallik isteyen kardeşi Abdülkadir Bozkurt’un bu hafta 15 gardiyanın saldırısına uğradığını belirten Serdar Bozkurt, darptan parmağının kırıldığını aktardı.

TUTSAK ABDÜLKADİR BOZKURT'A SALDIRI

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi’nde siyasi tutsak Abdülkadir Bozkurt’a yönelik işkenceler bitmek bilmiyor. Bir hafta önce ailesini arayıp kafes gibi bir hücreye konulup önüne dışkı atıldığını belirterek helallik isteyen Bozkurt’un, bu hafta 15 gardiyan tarafından darp edildiği ortaya çıktı.

ANF’ye bilgi veren Abdülkadir Bozkurt’un abisi Serdar Bozkurt, kardeşinin can güvenliği kalmadığını vurguladı ve acilen bu hapishaneden sevk edilmesi gerektiğini kaydetti.

TELEFON GÖRÜŞME SAATİNDE İŞKENCEDE!

Her Perşembe günü saat 11.00’da kardeşinin haftalık telefon görüşme hakkı olduğunu belirten Bozkurt, ancak bu hafta aramadığına dikkat çekti. Bunun üzerine çok meraklandığını ve hapishaneyi aradığını anlatan Bozkurt, aldığı cevabın kendisini daha da tedirgin ettiğini, çünkü hapishane idaresinin kardeşinin telefon hakkını kullanmak istemediğini belirttiğini söyledi.

‘15 GARDİYAN İKİ KERE SALDIRIP DARP ETMİŞ, PARMAĞINI KIRMIŞ’

Önceki hafta gerçekleşen telefon görüşmesinde kardeşinin ağlayarak artık dayanamadığını ifade ederek helallik istediğini hatırlatan Bozkurt, şöyle konuştu: “O telefon görüşmesinde daha önce de belirttiğim gibi kafese konulduğunu ve önüne dışkı atıldığını belirtmişti. Bu hafta da ne durumda olduğunu öğrenmek için gelecek telefonu bekledim. Ancak arayan olmadı. Hapishane idaresinin de telefon hakkını kullanmak istemediğini söylemesi üzerine daha da çok endişelendim ve Urfa’da olduğum için hemen hapishaneye avukatı yönlendirdim. Avukat görüşmeden çıktıktan sonra Abdülkadir’in dün, yani telefon görüşmesi olduğu gün saat 10.00 ile 11. 45’te iki kez 15 gardiyan tarafından saldırıya uğradığını, omuzunda ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri olduğunu ve sol elinin parmağının kırıldığını bana aktardı.”

‘KARDEŞİMİN CAN GÜVENLİĞİ YOK, ACİLEN SEVK EDİLMELİ’

Hapishanedeki işkenceleri dışarıya taşıdığı için kardeşinden intikam alındığını belirten Bozkurt, 1,5 sene önce de aynı şeylerin yaşandığına işaret ederek, “Yaklaşık 1 sene önce Abdülkadir bir mahpusun gardiyanlar tarafından darp edildiğini gördü. Ve saldırıya uğrayan arkadaşının dilekçesinde tanık olarak gösterildiği için hapishane müdürü tarafından çağrılarak yalancı şahitlik yapması için baskı yapıldı ama kabul etmedi. Sonra zaten kendisi bu işkencelerin hedefi oldu” dedi.

Hapishane idaresi hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanan Bozkurt, kardeşinin can güvenliğinin olmadığının ve acilen bu hapishaneden sevk edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Pazartesi günü ziyaretine gideceğini aktaran Bozkurt, duyarlılık çağrısı yaparak, “1 kişinin 15 gardiyan tarafından darp edilmesi ne demek? Bunlar insan değil mi? diye tepki gösterdi.