Akın: Meletî'de sözler tutulmadı, yaşam tehlikede

Depremden etkilenen Meletî'yi ziyaret eden Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, “Halkın yaşamı tehdit altında. İnsanlarımızı bir avuç sermaye karşısında çaresiz bırakıyorlar” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin (Yeşil Sol Parti) Mereş merkezli depremlerden etkilenen kentlerdeki ziyaretleri ikinci gününde sürüyor. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın ve beraberindekiler, bugün Meletî'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Heyetin ilk durağı, merkez ilçe Battalgazi'nin Gözde Mahallesi'nde bulunan konteynerler ile depremde yerle bir olduktan sonra 13 Nisan 2023'te temel atma töreni yapılan Demirci Pazarı oldu.

AKIN: YAŞAM TEHLİKEDE

Akın, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın uzaktan temel atma törenine katıldığı alanda açıklama yaptı. Akın, arada geçen 5 ayda hiçbir çalışmanın yapılmadığına işaret ederek, deprem enkazının aylardır halen durduğunu ifade etti. Akın, "Bir yıl içinde konutları teslim edeceğiz' dediler ama sonuç ortada. İnanılmaz bir tahribat olduğu gibi duruyor. İnsanlar aspest tehlikesi altında. Malatya halkının yaşamı tehdit altında. Deprem için toplanan paraların nereye gittiği meçhul. Dün Adıyaman'da gezdik acılı bir tablo ile karşı karşıya kaldık. Bugün Malatya'da aynı acı manzarayı gördük. İnsanlar çadır ve konteynerde kalmak zorunda bırakılmış" diye konuştu.

 HALK: VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ

Heyet daha sonra depremde hasar gören tarihi Taşhoran Kilisesi'ni ziyaret etti. Burada esnafları da ziyaret eden heyet, esnafları yaşadıkları sorunları dinledi. Ardından konteyner kentte kalan depremzedeler ziyaret edildi. Kış aylarının yaklaşması ile sorunların arttığına dikkat çeken halk, verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyledi.
Konteyner kentte bulunan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) ile İnsan Hakları Derneği (İHD) de program kapsamında ziyaret edildi.

 HEWLÊR VE SİLÊMANİYÊ'DEKİ SALDIRILARA TEPKİ

Heyet, partinin Yeşilyurt Caddesi üzerinde bulunan konteynerinde halk toplantısına katıldı. Öncesinde konuşan Akın, Hewlêr'de Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) temsilciliği ile Silêmaniyê'deki havalimanına dönük saldırıları kınadı.

 'ZOR GÜNLER ÖRGÜTLÜ MÜCADELE İLE AŞILACAK'

Örgütlü mücadele ile zor günleri aşılacağının altını çizen Akın, halkın da yaşanan sorunlara karşı sessiz kalmaması gerektiğini ifade etti. Akın, "Sermayeye karşı dayanışmayı büyütmekten, emekçilerin yoksulların dayanışmasından başka çare olmadığını yaşadığımız ağır koşullarda teyit etmek zorundayız” şeklinde konuştu.
Heyet, ziyaretlerine yarın Mereş'te devam edecek.