'AKP-MHP'nin zulmü zirveye ulaştı'

Adalet Nöbeti’ni sürdüren tutsak yakınlarını ziyaret edenler, ülkede adaletsizlik ve zulmün zirveye ulaştığını vurguladı.

Hasta ve infazı yakılan tutsak yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti, 54’üncü gününde devam etti. Tutsak yakınları bugünkü eylemini, İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi'nde gerçekleştirdi. Aileleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve Buca ilçe yöneticileri ziyaret etti.
 
Burada konuşan HDP İzmir İl Yöneticisi Cuma Kolukısa, infazları yakılan tutukluların sudan sebeplerle tahliye edilmediğini vurgulayarak, yaşamını tek başına idame edemeyecek hasta tutsakların da tahliye edilmeyerek ölüme terk edildiğini belirtti. Kolukısa, "Ne yazık ki cezaevlerinde cenazeler çıkıyor. Türkiye kendi kanunlarını çiğniyor. Adeta bir düşman hukuku uygulanıyor. Özellikle Kürt halkına yönelik her yerde bunu görüyoruz. Devletin uygulamaları Türkiye’de kanunsuzluğu, adaletsizliği, zulmü zirveye taşımıştır” ifadelerini kullandı.

'HERKES SAHİP ÇIKMALI'
 
HDP Buca İlçe Eşbaşkanı Nihat Türk ise herkesin adalet Nöbetine sahip çıkması gerektiğini söyledi. Türk, “Anneler hepimizin çocukları için nöbet tutuyorlar. Sadece HDP değil. Burada ki annelere CHP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi bütün partilerin sahip çıkması gerekiyor. Gezi davası kararında da gördük, bu adaletsizliğe karşı el ele vermezsek, bu böyle devam edecek” diye konuştu.

Adalet Nöbetini ziyaret edenlerden Rahime Turan da, “Bir anne olarak buradaki annelere yüreğimiz acıyor. Çocukları cezaevinde hasta. AKP sistemi ben Müslümanım diyor. Annelerin hakkı ona kalmaz. Bütün ülkelerde gençlere, annelere iyi koşullar sağlanıyor. Bizim gençlerimize cezaevi, ölüm dayatılıyor. Her yerde gençleri uyuşturucuya özendiriyorlar. Adalet istiyoruz” şeklinde konuştu.